Breaking: A Grayscale győztesen kerül ki a SEC ellen az ETF ügyben

-

A Grayscale kriptopénz-eszközkezelő jelentős győzelmet aratott az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet ellen.

A D.C. Circuit Court of Appeals bírája, Neomi Rao egy mérföldkőnek számító ítéletében kijelentette, hogy „a Grayscale javaslatának elutasítása önkényes és meggondolatlan volt, mivel a Bizottság nem tudta megmagyarázni a hasonló termékek eltérő kezelését”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin, a legnagyobb kriptovaluta árfolyama a döntést követően sikerült 27.000 dollár fölé emelkednie.

A Bitcoin 27.740 dolláros napközbeni csúcsot ért el a Bitstamp tőzsdén. A nagy kriptovállalatok, például a Coinbase részvényei is emelkedtek a döntést követően.

Érdemes megjegyezni, hogy a Grayscale-ről sokan azt várták, hogy a Ripple-ügyben nemrég hozott ítélet után győzelmet arat a SEC ellen.

A Michael Sonnenshein által irányított vállalat az amerikai befektetők számára „monumentális előrelépésként” minősítette a döntést.

Az elvárások irányítása

Ahogy azonban James Seyffart vezető ETF-szakértő megjegyezte, az ítélet nem jelenti azt, hogy a Grayscale GBTC terméke automatikusan ETF-é alakul át.

Ezzel együtt a döntés potenciálisan előkészítheti az utat a legelső Bitcoin ETF számára az Egyesült Államokban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Eric Balchunas, az ETF-iparág egy másik prominens képviselője is azt mondta, hogy vannak dolgok, amelyeket még „rendezni kell”, mielőtt a spot Bitcoin ETF-et véglegesen létrehoznák.


Olvastad már? Az SEC egy perrel lép be az NFT piactérre

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!