A Bitcoin árfolyama 2 hetes csúcsra ugrott

-

A Bitcoin augusztus 29-én kéthetes csúcsot döntött, amikor felröppent a hír, hogy a digitális eszközkezelő Grayscale pert nyert az Egyesült Államok szabályozó hatóságai ellen.

A SEC „önkényes és kiszámíthatatlan” volt a Bitcoin ETF elutasításával

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azonnali BTC árfolyamreakciót rögzítettek az eseményre, a BTC/USD körülbelül 30 perc alatt 1700 dollárt emelkedett.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

A hír felborította az augusztus közepén elszenvedett csattanó veszteségek után állandósult Bitcoin kereskedelmi környezetet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok Fellebbviteli Bíróságának (United States Court of Appeals for the District of Columbia Circuit) döntése kimondta, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet tévedett, amikor elutasította a Grayscale által benyújtott kérelmet.

„A Grayscale javaslatának elutasítása önkényes és kiszámíthatatlan volt, mivel a SEC nem adott magyarázatot a hasonló termékekkel szembeni eltérő bánásmódra” – áll az interneten keringő, nem ellenőrzött másolatban.

„Ezért helyt adunk a Grayscale kérelmének, és hatályon kívül helyezzük a végzést”.

A Grayscale így csatlakozik azon cégek várólistájához, amelyek az első amerikai spot Bitcoin ETF-et szeretnék elindítani, a SEC még nem hagyott jóvá egyetlen kérelmet sem.

A cikk írásakor a BTC/USD árfolyama 27.800 dollár körül mozgott, miután a Bitstampon elérte a 27.723 dollárt.

A Binance BTC/USD order book adatai, amelyeket a Material Indicators megfigyelő forrás töltött fel az X-re (korábban Twitter), az emelkedést lefedték, és minden megbízási osztály növelte a vásárlást a likviditáshiányos piacon.

„A order book adatainak 6 hónapos vizsgálata vékony likviditást mutat felfelé, amit elég könnyű lenne kihasználni a 30.000 dollár újratesztelésére, de még nem láttunk elég hangulatot ehhez, mert a piac fél attól, hogy mi fog történni, ha a #BTC elkezd alacsonyabb mélypontokat rajzolni” – állt a Grayscale bejelentése előtt kiadott elemzés egy részében.

Az elemző a BTC árát „bikaciklus” katalizátornak hirdeti

A reakciót folytatva Michaël van de Poppe, az Eight kereskedőcég alapítója és vezérigazgatója felvetette, hogy a bíróság döntése pozitív hatással lehet a meglévő ETF-pályázatokra, nevezetesen a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a BlackRocknak a pályázatára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


„Lehet, hogy furcsán hangzik, de ezzel a hírrel a bikaciklus kezdetének küszöbén állhatunk” – foglalta össze az X követőinek egy dedikált videófrissítéshez fűzött kommentár egy részében.

A Grayscale jogi csatája a SEC-vel hosszadalmas és lassan haladt, ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, a vezérigazgató Michael Sonnenshein többek között ragaszkodott ahhoz, hogy a cég nem nyugszik, amíg nem kap engedélyt a meglévő Bitcoin befektetési eszközének, a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF-é történő átalakítására.

„Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott ezen az úton, különösen a befektetőinknek” – írta Sonnenshein az X-en a SEC visszalépésének hírét követően.

„Hálásak vagyunk a támogatásotokért és a bátorításotokért. A következő lépés, jogi csapatunk aktívan vizsgálja a bíróság véleményét.”

A GBTC árfolyama a cikk írásakor, augusztus 29-én több mint 17%-kal 20,60 dolláron állt.

Olvastad már? Breaking: A Grayscale győztesen kerül ki a SEC ellen az ETF ügyben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Dél-Koreában életbe lépett az új kriptotörvény

Július 19-én életbe léptek Dél-Korea pénzügyi felügyeleti hatóságának új szabályozásai, melyek célja a felhasználói eszközök védelme a kriptotőzsdéken. Fogyasztóvédelem a négyzeten Az új előírásokat a Dél-Koreai Pénzügyi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!