Az SEC egy perrel lép be az NFT piactérre

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) új fejezetet nyitott az NFT (non-fungible token) világában azzal, hogy vádakat emelt a Los Angeles-i médiavállalat, az Impact Theory ellen.

A vádak azért emelték, mert az Impact Theory nem regisztráltatta az általa kibocsátott kriptovaluta tokeneket, amelyek értékpapírokként működtek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Impact Theory elismerhető módon közel 30 millió dollárt gyűjtött be 2021 októbere és december között azáltal, hogy „Founder’s Keys” néven NFT-ket értékesített.

Azonban a vállalat elmulasztotta a regisztrációs eljárásokat vagy a mentességek igénybevételét, amely a szövetségi törvények szerint szükséges lett volna.

Az SEC szerint ez a cselekedet megsértette az Értékpapír Törvény 5(a) és 5(c) szakaszait.

Az Impact Theory azzal keltette fel a befektetők érdeklődését, hogy a „Founder’s Keys”-eket három árkategóriában kínálta és értékesítette, kiemelve azokat mint befektetési lehetőséget, és hatalmas értéket ígérve a vásárlóknak.

Az eladott tokenekből befolyó összeget a vállalat a kripto tárca összeállítására használta, és részben a szolgáltatók fizetésére is.

A per során az SEC rámutatott, hogy az Impact Theory hasonlította az „Founder’s Keys”-ek befektetési potenciálját olyan sikeres vállalatok korai befektetéséhez, mint a Disney vagy a Youtube.

A vállalat az értékesítés során a tokeneket nem jegyezte be értékpapírokként, és nem is kvalifikált mentességet.

Az Impact Theory 14,000 „Founder’s Keys”-t értékesített amerikai befektetőknek, és a vállalat összesen közel 30 millió dollár értékű ether kriptovalutát gyűjtött be. A vállalat a bevételt egy kripto pénztárcába helyezte, és némi összeget szolgáltatóknak fizetett ki.

Az értékpapírok bejegyzése után a „Founder’s Keys” a másodlagos piacon is elkezdett kereskedni, és az Impact Theory jogdíjat állított be az értékesítésekből származó bevételekhez.

A „SEC” megszegést állapított meg az Impact Theory által a szövetségi értékpapír törvényekkel kapcsolatban, és az Impact Theory beleegyezett, hogy több mint 6 millió dollárt fizet elvonásokból, kamatokból és büntetésekből, és elvállalta, hogy megsemmisíti a birtokában lévő tokeneket.

Az Impact Theory továbbá elvállalta, hogy módosítja az NFT okos szerződés kódját, hogy eltávolítsa a jogdíjakat.

Az eset az NFT-k és a kriptovaluták szabályozásának fontosságát hozza ki, és rámutat arra, hogy az értékesítések szabályozatlan területen történő végrehajtása súlyos jogi következményekkel járhat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az SEC kiemelte, hogy az értékpapírokat minden formában regisztrálni kell, kivéve, ha érvényes mentesség van rájuk.

A vállalatoknak és befektetőknek egyaránt érdemes figyelemmel kísérni az ilyen fejleményeket, és megfelelően tájékozódni a szabályozásokról, hogy elkerülhessék a jogi problémákat és következményeket.


Olvastad már? Már nem elérhetők az orosz bankok a Binance piacterén

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!