Már nem elérhetők az orosz bankok a Binance piacterén

-

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance beszüntette a nyugati kormányok által szankcionált orosz bankok támogatását a p2p piacterén, miután rengeteg kritikát kapott, hogy lehetővé teszi ezt a saját platformján.

Az esetről a Wall Street Journal adott hírt, miután pár nappal ezelőtt arról számolt be, hogy a Binance piacterén még mindig használható két nagy orosz bank kártyája is, mint fizetési megoldás.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogyan a Kriptoworld is beszámolt róla, a Binance rendszerében a rubellel történő fizetés esetén a Sberbank és a Tinkoff által kibocsátott bankkártyákat is lehetett használni, ezek Zöld illetve Sárga kártya néven voltak megnevezve a tőzsdén.

A Wall Street Journal hasábjain pedig ez alapján megjelentettek egy cikket, hogy a tőzsde segíti az oroszokat, hogy megkerüljék a nyugatiak által hozott pénzügyi szankciókat.

Az ukrajnai invázióra adott válaszként rendkívül szigorú intézkedéseket vezettek be az oroszok ellen az USA és a szövetésgesei.

A Bloomberg májusban adott hírt róla, hogy a Binance tőzsde esetében vizsgálatot indított az USA Igazságügy-minisztériuma, mivel legalább öt szankcionált bankot is engedett, hogy igénybe vegyenek az ügyfelei.

Az orosz hírügynökség, a bits.media információi alapján a bankkártyák letiltása után az orosz lakosoknak még mindig körülbelül tizenöt különböző módszer áll a rendelkezésére, hogy rubellel vásároljanak kriptopénzt, az ismertebbek között van a Raiffeisen Bank, a Russian Standard Bank, valamint a Payeer és az Advcash szolgáltatása is.

A lakosok kizárólag rubelt használhatnak a vásárlásra, és ha valaki másmilyen valutával szeretne üzletelni, akkor a rendszer automatikusan figyelmezteti, hogy másmilyen fizetési módot kell választania.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A hírek alapján a KYC-azonosítás során megadott lakóhelyet veszik alapul a szankciók betartatásához.

A p2p piactéren az oroszok számára tilos a dollár vagy az euró használata, erről az EU által hozott 10. szankciócsomagban határoztak a politikusok, és a tőzsde ezeket az utasításokat követi.


Olvastad már? A venezuelai elnök, a világgazdaság dollármentesítésére szólít fel

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!