Új ASIC érkezik a Monero hálózatára, a felhasználók nem boldogok

-

A Bitmain bejelentette, hogy hamarosan piacra kerül az Antminer X5 bányászgépük, amely a Monero, az XMR token algoritmusát fogja futtatni, és amely a tervek szerint szeptember 4.-től lesz megvásárolható.

A cég árat még nem közölt, de elindított egy nyereményjátékot a felhasználók számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Aki 5%-os pontossággal meg tudja tippelni a készülék várható kiskereskedelmi árát, az egy 1000 dolláros, aki pedig 10%-os pontossággal tippel, az egy 500 dolláros Bitmain kupont kap a cégtől.

Az ár egyelőre kérdéses, a cég viszont számos specifikációt megosztott, így tudni lehet, hogy mit is kapnak a bányászok a pénzükért.

Az 1350 wattos fogyasztás mellett a gép 212 KH/s teljesítményt tud, a hatékonysága így eléri a 6,37 J/KH értéket.

A jelenlegi tervek szerint a készülék szeptember negyedikén válik rendelhetővé, és a Bitmain szeptember 10-én kezdi meg a kiszállításokat.

A jelenlegi állapot szerint a Monero hálózat összesített teljesítménye 2,06 gigahash, azaz 2,06 millió kilohash/másodperc.

Az új készülék érkezése érthető módon vitákat okozott a bányászok között.

Az XMR token a magas szintű titkosításával szerzett nevet magának, valamint azzal, hogy a közössége egyöntetűen ellenzi az ASIC gépek használatát, és már több alkalommal megtörtént, hogy forkolással tették használhatatlanná a bányászgépeket.

A Youtube platformján az egyik népszerű csatorna, a Rabid Mining kiadott egy videót, amelyben az új bányászgép érkezéséről beszélgetnek, és a Reddit megfelelő alfórumán is első helyen áll ez a témakör.

Több felhasználó azt is megemlítette, hogy ezek a gépek lehet, hogy már 2021 decembere óta léteznek, és ahogyan az már többször megtörtént, most is egy hard forkot javasoltak, mint megoldást.

Van, aki szerint a Bitmain hozzáállása is kérdéses, hiszen tudják, hogy az XMR közössége viszonylag egyszerűen el tudja lehetetleníteni a munkájukat.

Mások viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy a bányászati algoritmusok létrehozása nem sétagalopp, és jó ideig eltarthat.

A Monero legutóbbi hard forkja, a Randomx bevezetése 2019 decemberében történt.

Az akkor bevezetett konszenzus algoritmus a tervek szerint ellenáll az ASIC gépeknek, és szélesebb körben hozzáférhetővé teszi az XMR bányászatát a felhasználók számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A teljes ASIC-ellenállás nagy kihívást jelent, mivel nem csak a kriptopénzek közössége, de a bányászgép-gyártók is folyamatosan fejlődnek, fejlesztenek.

Az elmúlt évek során több esetben, több projektnél is bebizonyosodott, hogy az ASIC-ellenállóság elérése kifejezetten nehéz feladat.

Voltak esetek, amikor többször hard forkra volt szükség, hogy meg lehessen gátolni a nagyteljesítményű bányászgépek használatát, más esetekben viszont a közösségek kénytelen-kelletlen elfogadták, hogy a bányászok ezentúl ilyen ASIC-gépeket is használhatnak.


Olvastad már? Miért nem elég a vásárlási hullám az LTC fellendüléséhez?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!