Új ASIC érkezik a Monero hálózatára, a felhasználók nem boldogok

-

A Bitmain bejelentette, hogy hamarosan piacra kerül az Antminer X5 bányászgépük, amely a Monero, az XMR token algoritmusát fogja futtatni, és amely a tervek szerint szeptember 4.-től lesz megvásárolható.

A cég árat még nem közölt, de elindított egy nyereményjátékot a felhasználók számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Aki 5%-os pontossággal meg tudja tippelni a készülék várható kiskereskedelmi árát, az egy 1000 dolláros, aki pedig 10%-os pontossággal tippel, az egy 500 dolláros Bitmain kupont kap a cégtől.

Az ár egyelőre kérdéses, a cég viszont számos specifikációt megosztott, így tudni lehet, hogy mit is kapnak a bányászok a pénzükért.

Az 1350 wattos fogyasztás mellett a gép 212 KH/s teljesítményt tud, a hatékonysága így eléri a 6,37 J/KH értéket.

A jelenlegi tervek szerint a készülék szeptember negyedikén válik rendelhetővé, és a Bitmain szeptember 10-én kezdi meg a kiszállításokat.

A jelenlegi állapot szerint a Monero hálózat összesített teljesítménye 2,06 gigahash, azaz 2,06 millió kilohash/másodperc.

Az új készülék érkezése érthető módon vitákat okozott a bányászok között.

Az XMR token a magas szintű titkosításával szerzett nevet magának, valamint azzal, hogy a közössége egyöntetűen ellenzi az ASIC gépek használatát, és már több alkalommal megtörtént, hogy forkolással tették használhatatlanná a bányászgépeket.

A Youtube platformján az egyik népszerű csatorna, a Rabid Mining kiadott egy videót, amelyben az új bányászgép érkezéséről beszélgetnek, és a Reddit megfelelő alfórumán is első helyen áll ez a témakör.

Több felhasználó azt is megemlítette, hogy ezek a gépek lehet, hogy már 2021 decembere óta léteznek, és ahogyan az már többször megtörtént, most is egy hard forkot javasoltak, mint megoldást.

Van, aki szerint a Bitmain hozzáállása is kérdéses, hiszen tudják, hogy az XMR közössége viszonylag egyszerűen el tudja lehetetleníteni a munkájukat.

Mások viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy a bányászati algoritmusok létrehozása nem sétagalopp, és jó ideig eltarthat.

A Monero legutóbbi hard forkja, a Randomx bevezetése 2019 decemberében történt.

Az akkor bevezetett konszenzus algoritmus a tervek szerint ellenáll az ASIC gépeknek, és szélesebb körben hozzáférhetővé teszi az XMR bányászatát a felhasználók számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A teljes ASIC-ellenállás nagy kihívást jelent, mivel nem csak a kriptopénzek közössége, de a bányászgép-gyártók is folyamatosan fejlődnek, fejlesztenek.

Az elmúlt évek során több esetben, több projektnél is bebizonyosodott, hogy az ASIC-ellenállóság elérése kifejezetten nehéz feladat.

Voltak esetek, amikor többször hard forkra volt szükség, hogy meg lehessen gátolni a nagyteljesítményű bányászgépek használatát, más esetekben viszont a közösségek kénytelen-kelletlen elfogadták, hogy a bányászok ezentúl ilyen ASIC-gépeket is használhatnak.


Olvastad már? Miért nem elég a vásárlási hullám az LTC fellendüléséhez?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!