Miért nem elég a vásárlási hullám az LTC fellendüléséhez?

-

Ahhoz, hogy a Litecoin (LTC) újra elérhesse a 75 dollárt, szilárdan kell állnia a 63,22 és 65,19 dollár között lebegő támasz körül – vélekedett egy elemző.

Az álnéven futó on-chain elemző szerint a fenti szintek voltak azok a pontok, ahol rengeteg cím halmozta fel az LTC-t a csökkenés óta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kockázatos döntések feltételei

Az elemző kifejtette, hogy a 215 millió cím, amely 3,81 millió LTC-t megvásárolt, nem biztos, hogy a szükséges előfeltétele annak, hogy az LTC megugorjon.

Ehelyett az, hogy a coin a megnövekedett felhalmozódástól függetlenül képtelen megtartani a támaszt, 50 dollárig küldheti lefelé az árfolyamot.

A Litecoin augusztus első hetében bekövetkezett feleződése óta a coin különböző időközönként vagy konszolidálódott, vagy zuhant.

Ez a teljesítmény spekulációkat eredményezett azzal kapcsolatban, hogy az LTC megismételheti-e a felezés utáni történelmi rallyt.

Az elmúlt 30 napban az LTC 29,27%-ot veszített értékéből. De milyen véleménnyel vannak a tulajdonosok a Litecoinról?

Nos, az egyik mérőszám, amely megmagyarázza ezt a részt, a Hodler Net Position Change. A Glassnode adatai alapján a Hodler Net Position Change 362.378 volt.

A mérőszám egy eszköz hosszú távú befektetőinek havi pozícióváltozását mutatja. A mérőszám negatív értékei széleskörű cashoutot jeleznek.

Másrészt a pozitív Hodler Net Position Change értéke azt jelenti, hogy a HODLerek új pozíciókból halmoztak fel.

litecoin
Forrás: Glassnode

A fenti grafikonra vetett pillantás azt jelzi, hogy az LTC-ből a feleződés előtt jelentős mennyiségű pénzt vettek ki.

A jelentős mennyiségű vásárlásra való áttérés azonban arra utal, hogy a HODLerek bíznak az LTC árfolyamában, és rövid távon új csúcsot érhetnek el.

Az LTC medvéknek nincs holtszezonja

Érdekes módon úgy tűnt, hogy a kereskedők is osztották azt az érzést, hogy az LTC hamarosan magasabb árfolyamot érhet el.

A Santiment szerint a Litecoin finanszírozási aránya 0,007% volt. Korábban, augusztus 24-én a finanszírozási ráta még -0,02% volt.

A finanszírozási ráták a short és long pozícióban lévő kereskedők közötti kifizetéseket jelentik.

Ha a finanszírozási ráta pozitív, az azt jelenti, hogy a kereskedők pozitívan állnak az árfolyamhoz. Ebben az esetben a longok fizetnek a shortoknak, hogy nyitva tartsák az örökös szerződéseiket.

Ezzel szemben a negatív finanszírozási ráta csökkenő hangulatot jelent, így a shortok finanszírozási díjat fizetnek a longoknak, hogy pozícióik nyitva maradjanak.

Ezenkívül az LTC napi kereskedési volumene a tőzsdéken 218,55 millióra csökkent.

Forrás: Santiment

Ez a csökkenés arra utal, hogy a tőzsdéken LTC-vel rendelkező pénztárcák jelenleg nem érdekeltek abban, hogy eladják állományukat.

Ha a tőzsdei forgalom tovább csökken, akkor nem valószínű, hogy a Litecoin ára 60 dollár alá zuhanhat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tőzsdéken tapasztalható nagy érdeklődés azonban megváltoztathatja az LTC irányát, és a coin pályája a medvék kívánságának megfelelően alakulhat.


Olvastad már? Hogyan lett a Litecoin egy közkedvelt kriptopénz a fizetésekhez

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!