A venezuelai elnök, a világgazdaság dollármentesítésére szólít fel

-

Nicolas Maduro, a venezuelai elnök a világgazdaság dollármentesítését szorgalmazta, mivel a jelenlegi rendszer nehézségeket okoz az amerikai szankciókkal sújtott feltörekvő országoknak.

A BRICS-vezetőknek címzett üzenetében Maduro a nemzeti valutákat használó alternatív elszámolási rendszerek létrehozására szólított fel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nicolas Maduro venezuelai elnök az amerikai dollár dominanciájától függetlenedő gazdasági rendszer létrehozására szólított fel.

A közelmúltban Johannesburgban tartott BRICS-vezetői csúcstalálkozón való venezuelai részvétel részeként küldött üzenetében Maduro kijelentette, hogy az elmúlt évek geopolitikai helyzetének realitása megerősítette a világgazdaság dollármentesítésének szükségességét.

Maduro szerint erre azért volt szükség, mert „az amerikai dollárt válogatás nélkül használják és visszaélnek vele, mint a világ szabad népei elleni gazdasági háború eszközével”.

Venezuela gazdasági szankciók célpontja volt, amelyek befolyásolták az olaj eladását és a PDVSA, az állami tulajdonú olajvállalat egyéb műveleteit, és megakadályozták, hogy amerikai állampolgárok finanszírozzák vagy megvásárolják a petro-t, a venezuelai kriptovaluta-eszközöket.

A károk és egy új út

Ezek az „imperialista” szankciók és gazdasági hadviselési intézkedések Maduro szerint a világ lakosságának legalább 28%-át érintették 30 országban.

„A gazdaságainkat és a fejlődési modelljeinket ért károk tagadhatatlanok” – magyarázta Maduro, és részletezte, hogy ezek az intézkedések az egyes országok emberi jogi helyzetét is érintették.

A Brazília, Oroszország, India, India, Kína és Dél-Afrika által integrált BRICS-csoport országainak vezetőihez szólva Maduro egy új pénzügyi rendszer kialakítására hívta fel a figyelmet, hogy a BRICS-országok és szövetségesei „új fizikai és digitális eszközökkel” rendezhessék a tranzakciókat.

A cél elérésének egyik eszközeként egy valutakosarat említett.

Maduro utalt arra is, hogy új finanszírozási forrásokat kell létrehozni, amelyek hozzájárulnak a feltörekvő gazdaságok fellendüléséhez és növekedéséhez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett felajánlotta Venezuela tapasztalatait a BRICS-blokkot sújtó szankciók hatásainak ellensúlyozásában, hogy „lebontsák a pénzügyi és kereskedelmi uralmi rendszert”.

Venezuela augusztus 1-jén nyújtotta be hivatalos kérelmét a BRICS-csoportba való felvételre, de nem választották be a jövő évtől kezdődően a csoportba meghívott új hat ország közé.


Olvastad már? A Stakerek az áringadozások ellenére továbbra is bíznak az ETH-ban

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!