Hogyan lett a Litecoin egy közkedvelt kriptopénz a fizetésekhez

-

A Litecoin (LTC) volt az egyik legkedveltebb kriptovaluta a fizetésekhez a BitPay kriptofizetési szolgáltatója által nyomon követett adatok szerint.

Az LTC részesedése a globális fizetésekből a márciusi 23%-ról július végére valamivel több mint 34%-ra ugrott, ami közel 50%-os növekedést jelent.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Valójában nem is olyan régen, júniusban a „digitális ezüst” megdöntötte a „digitális aranyat”, a Bitcoin-t (BTC), hogy a történelem során először megszerezze a numero uno helyet.

litecoin
Forrás: BitPay

Az LTC növekedési pályája azonban azóta megtorpant, és visszaadta az első helyet a BTC-nek.

A Litecoin nyári növekedése

A növekedés nagy részét a május-júniusi időszakban a tranzakciók parabolikus emelkedése hajtotta.

A Glassnode szerint az LTC tranzakcióinak száma ebben a szakaszban többször is elérte a Bitcoin napi számához hasonló szintet.

Forrás: Glassnode

Érdemes felidézni, hogy a Litecoin iránti kereslet azután duzzadt fel, hogy az elkeseredett felhasználók olcsóbb alternatívákat kerestek, amikor a Bitcoin tranzakciós díjai az egekbe szöktek.

Az LTC grafikonjai még mindig a pirosban vannak

Az augusztusi hónap, amelyben a Litecoin blokkjutalmának mindent eldöntő felére csökkent, nem úgy alakult, ahogy a legtöbb tokenrajongó szerette volna.

Az LTC-t két egymást követő medvés fázis is keményen sújtotta.

Kezdetben a Litecoin ritkasága miatti izgalom csillapodott, mivel a token a felezés után néhány nappal 10%-ot zuhant.

A nagyobb visszaesés a Bitcoin által vezetett piaci vérfürdő során következett be, amikor a token 24%-ot zuhant, ahogyan azt a CoinMarketCap kimutatta.

Összességében az LTC a hónap eleje óta 30%-ot veszített értékéből.

Forrás: CoinMarketCap

A bálnák elkezdtek felhalmozódni

A közelgő áresést megérezve a Litecoin bálnák éppen időben likvidálták a tartalékaikat.

Ahogy azonban a piac oldalazni kezdett, ezek a nagybefektetők elkezdték növelni a készleteiket.

A Santiment adatai szerint az 1000-10.000 tokent tároló címek száma az elmúlt héten meredeken emelkedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A 10.000-100.000 LTC-t birtokló csoport hasonló viselkedést mutatott. Ez azt jelezte, hogy a bálnák optimisták voltak a közeljövő bikafutását illetően.

A Litecoin körüli hangulat azonban továbbra is pesszimista maradt. A weighted sentiment, amely az eszköz körüli megjegyzések mérőszáma, a negatív tartományba hajlott.

Forrás: Santiment

Olvastad már? Bitcoin: Felkészülés a durva áringadozásokra?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!