Bitcoin: Felkészülés a durva áringadozásokra?

-

A Bitcoin (BTC) körül kialakult hangulat az elmúlt egy évben alaposan átalakult, és egykor úgy gondolták, hogy egy magas kockázatú, magas hozamú befektetésről van szó.

Ahogy a por leülepszik a bikapiaci eufóriából, a befektetők, különösen a tapasztaltak, felismerik a hosszú távú növekedési potenciált.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A neves on-chain elemző, James V. Straten nemrégiben közzétett bejegyzése szerint az X-en a Bitcoin illiquid kínálata az elmúlt három hónapban rohamosan emelkedett.

Olyannyira, hogy most már a forgalomban lévő összes BTC token 80%-át teszi ki.

Az alacsony tőzsdei volumen nagy mozgásokat eredményez?

Mint ismeretes, az illikvid kínálat nem hozzáférhető a kereskedéshez, inkább a szervezetek tartják hideg pénztárcában, a BTC hosszú távú árfolyam-emelkedésének reményében.

Ezt a megközelítést gyakran követik a long term befektetők, akik bíznak az eszköz fundamentumaiban.

A márciusi parabolikus mozgások óta a Bitcoin kereskedési volumene a tőzsdéken fokozatosan csökkent.

Néhány rövid bikás és medvés időszakokat követő kiugrástól eltekintve a napi volumenek 10 és 15 milliárd dollár között mozogtak. Ez éles ellentétben állt az elmúlt két évben tapasztalt intenzív kereskedési aktivitással.

Forrás: Santiment

Ha azonban hinni lehet az elemzőknek, a volumencsökkenés előjele lehet az árak mindkét irányba történő vad kilengéseinek.

James V. Straten posztjában megjegyezte továbbá, hogy:

„Ahogy a megbízásállomány egyre vékonyodik, ez hevesebbé teszi a robbanásszerű mozgásokat felfelé vagy lefelé”.

A tőzsdék unalmas kereskedési aktivitását az augusztusi 17. piaci összeomlásért felelős egyik elsődleges tényezőként is felrótták.

A bálnák a Bitcoin felé tartanak

A hónap eleji szabadesés óta a Bitcoin a CoinMarketCap adatai szerint a 26.000 dolláros zónába kapaszkodva oldalazik.

Ahogy a piac stabilizálódott ezeken a szinteken, a Bitcoin-bálnák visszatértek a régi kerékvágásba.

A Glassnode frissítése szerint a legalább 1000 érmét birtokló címek 1 havi csúcsra szöktek.

Emlékeztetőül: a piaci összeomlás során a bálnás befektetők jelentős része hozzájárult az eladási nyomáshoz. Valójában ezek a tapasztalt szereplők már a vérengzést megelőző napokban elkezdték kipakolni a csomagjaikat.

Most azonban, hogy a Bitcoin ingadozóvá vált, elkezdték feltölteni a készleteiket. Ráadásul megerősítették azt a meggyőződésüket, hogy a Bitcoin hamarosan megindul felfelé.

A bálnák mellett az egyéni befektetők is kedvet kaptak a Bitcoinhoz.

A Glassnode friss bejegyzése szerint a legalább 1 BTC-t tároló címek új történelmi csúcsot értek el.

A lakossági befektetők Bitcoin iránti keresletének folyamatos növekedése annak a jele volt, hogy a támogatók által elképzelt széles körű elterjedés céljai jó úton haladnak.

A Bitcoin szunnyadó kínálata is új csúcsra töltődött 2023-ban, ami a hosszú távú befektetők állhatatosságát tükrözi.

Amint az alábbiakban látható, a legtöbb korosztályban megmutatkozott a BTC hosszú távú megtartásának szándéka.

Bizonyos szempontból ez a tendencia a Bitcoint olyan hosszú távú befektetésekhez tette hasonlatossá, mint az arany, a befektetési alapok és az ingatlanok.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A kereskedők továbbra is reménykednek

Van egy ősi közmondás a technikai elemzők körében, amely így szól:

„Minél hosszabb a bázis, annál magasabb a tér”.

Egyszerűen fogalmazva ez azt jelenti, hogy minél hosszabb ideig konszolidálódik egy eszköz oldalazva, annál erősebb a megmozdulás, amikor végre elkezdődik.

Egy ismert Bitcoin-kereskedő nemrég rámutatott, hogy a folyamatban lévő medvepiac 490 napig húzódott a posztja idején.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kereskedő és elemző a történelmi ármozgások elemzése alapján erős bikapiacot jósolt az elkövetkező időkre.

Mondanom sem kell, hogy nem szabad elfelejteni, hogy a kriptók továbbra is a kockázatosabb eszközök kategóriájában tartózkodtak, és mindig fontos a DYOR.

Mi várható a továbbiakban?

A Bitcoin legutóbbi összeomlása a piac bizonytalanságát tükrözte, hogy a spot Bitcoin ETF jóváhagyása az Egyesült Államokban nem biztos, hogy azonnal megtörténik.

A jövőre nézve a BlackRock kérelméről szóló döntés és a Grayscale által az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ellen indított jogi eljárás körüli fejlemények lehetnek a Bitcoin árfolyamának nagy katalizátorai.


Olvastad már? Vajon a Cardano visszatért a 2019-ben megkezdett útjára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!