Vizsgálat a futballlegenda, Ronaldinho ellen egy kripto átverésben

-

Ronaldinho augusztus 30-án kap újabb lehetőséget, hogy magyarázatot adjon a csalásban betöltött esetleges szerepére.

A brazil hatóságok a hírek szerint vizsgálatot indítottak minden idők egyik legnagyobb futballistája, Ronaldo de Assis Moreira (ismertebb nevén Ronaldinho) ellen, mivel azt feltételezik, hogy részt vehetett egy kriptopénz-csalásban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sportolót beidézték, hogy tanúskodjon az ügyben, de nem jelent meg a bíróságon és nem adott magyarázatot a távolmaradására.

Feltehetően jövő héten jelenik meg a bíróságon

A legfrissebb tudósítások szerint az FC Barcelona, az AC Milan és a brazil labdarúgó-válogatott egykori sztárját azzal gyanúsítják, hogy részt vett egy „18kRonaldinho” nevű kétes hírű vállalatnak tulajdonított átverésben.

A rendszer nagyvonalú, de hamis, napi 2%-os nyereséget kínált azoknak, akik legalább 30 dollárt fektettek digitális valutákba.

Ronaldinho a szervezet nagyköveteként jelent meg, amely a kezdeti időkben órákat és ékszereket árult.

A 2005-ben Ballon d’Or-győztes játékos nem jelent meg a bíróságon, hogy bővebb világosságot adjon a cégben betöltött esetleges szerepéről.

Érdekesség, hogy ha meg is jelent volna, lehetősége lett volna hallgatási kötelezettséget gyakorolni a bírák előtt.

Áureo Lídio Moreira Ribeiro – Rio de Janeiro szövetségi képviselője – elmondta, hogy a hatóságok augusztus 30-ra idézték be Ronaldinhót a kijelölt bíróságra.

Figyelmeztetett, hogy újabb távolmaradás esetén a bűnüldöző szervek „erőszak alkalmazásának eszközével” is előállíthatják őt.

A sportoló ügyvédei ragaszkodtak ahhoz, hogy védencük valójában az átverés áldozata, azt állítva, hogy a bűnelkövetők illegálisan használták fel az imázsát és a nevét, hogy több embert átverjenek.

A bukott befektetők, akik leleplezték az ügyet, 300 millió reai (közel 61 millió dollár) visszaszerzését követelték az erkölcsi és anyagi károkért, amelyekbe az állítólagos átverés miatt kerültek.

Ronaldinho már egy éve a kripto piacra lépett

Bár a fent említett ügy még nem bontakozott ki, érdemes megemlíteni, hogy a brazil több mint egy éve csatlakozott a kripto ökoszisztémához (legális úton).

Tavaly februárban partnerségre lépett a Graph Blockchain leányvállalatával, a New World Inc.-vel, hogy a szervezet nagykövete legyen, és bemutassa az NFT-élményeket a számos rajongójának.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ronaldinho, aki arról ismert, hogy állandóan mosolyog focizás közben és tisztelettudóan viselkedik a pályán a riválisokkal szemben, hatalmas támogatói bázissal rendelkezik.

Az Instagramon közel 75 millió követője van.

A sportoló néhány hónappal később egy újabb megállapodást kötött, együttműködve a P00LS decentralizált tőzsdével, hogy saját tokent indítson el RON néven.


Olvastad már? Színek alapján azonosítja a Binance az orosz kibocsátású bankkártyákat

Kiemelt kép: Addison Ashcraft

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!