A Stakerek az áringadozások ellenére továbbra is bíznak az ETH-ban

-

Az augusztus hónapban az Ethereum (ETH) elveszítette az összes nyereségét, amelyet több mint egy hónapja birtokolt.

Az altok királya meredeken zuhant a két héttel ezelőtti 1800 dolláros szint közepéről, és azóta a 1600 dolláros tartományban ingadozik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hálózati jövedelmezőség csökken

A cikk írásakor az ETH 1650 dolláron kereskedett vele, ami több mint 11%-os csökkenést jelent az elmúlt 30 napban a CoinMarketCap szerint. Az árkorrekció a hálózat általános jövedelmezőségére is hatással volt.

A Glassnode frissítése szerint az összes ETH-cím mintegy 55,42%-a nyereséges volt, ami az elmúlt hét hónap során elért legalacsonyabb érték.

A jövedelmezőség mértékét a Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) mutatóval is vizsgálni lehetett.

Ez alapvetően a nem realizált nyereség és a nem realizált veszteség közötti különbség, és azt méri, hogy a hálózat egésze nyereséges vagy veszteséges állapotban van-e.

Bár a pozitív érték megerősítette, hogy a hálózat nettó nyereségben van, a nyereségesség szintje több szinttel csökkent. Amint az ábrán látható, a NUPL az árkorrekció előtti 0,13-ról 0,032-re csökkent.

Forrás: Glassnode

A staking továbbra is töretlenül működik

Érdekes módon a medvés árfolyampálya nem tudott csorbát ejteni az ETH-stakerek lelkesedésén.

A piac ingadozásaitól nem zavartatva az Ethereum staking okosszerződésébe zárt kínálat továbbra is új csúcsokat döntött.

A legutóbbi frissítés szerint több mint 28 millió ETH-t helyeztek el a hálózaton.

Ez az Ethereum teljes forgalomban lévő készletének mintegy 23%-ának felelt meg.

A staking hatalmas növekedése is azt mutatta, hogy a befektetők bíznak a mechanizmusban, ami a Shapella frissítése előtt nem volt meg.

A hard fork végrehajtása óta az ETH stackel-t kínálata több mint 50%-kal nőtt.

A staking növekedése az ETH általános elfogadottságának folyamatos növekedésével párhuzamosan következett be.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A pozitív számú ETH-tokennel rendelkező címek száma megközelítette a 105 milliót, ami erőteljes növekedési pályát jelez a közel nyolc évvel ezelőtti bevezetés óta.

Bár ez nem állapítható meg teljes bizonyossággal, több ember vásárolt ETH-t azzal a céllal, hogy inkább stakelje, mint hogy kereskedhessen vele.

Ennek oka, hogy az ETH kereskedési volumene az elmúlt hónapokban csökkenő tendenciát mutatott.

ETH

Olvastad már? A Bitcoin tranzakciós díjak 15%-ot estek ezen a héten

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!