A Bitcoin tranzakciós díjak 15%-ot estek ezen a héten

-

A Bitcoin tranzakciós díjak jelentősen csökkentek ezen a héten, több mint 15%-kal 3,3 millió dollárra zuhantak az IntoTheBlock adatelemző cég szerint.

A Bitcoin-tranzakciók száma is csökkent az elmúlt héten, a hétnapos átlag 474.720 tranzakció volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hét legmagasabb és legalacsonyabb értéke 612.460 tranzakció volt augusztus 20-án, illetve 399.150 augusztus 24-én.

Ezek a díjak ösztönzőként szolgálnak a bányászok, azaz a Bitcoin-hálózaton tranzakciókat érvényesítő és rögzítő magánszemélyek és szervezetek számára.

Lényegében az alacsonyabb díjak kisebb nyereséget jelenthetnek a bányászok számára, de olcsóbb tranzakciókat a felhasználók számára.

A tranzakció méretét tekintve az adatok eltérő mintázatot mutatnak. A kisebb, 0.00 és 1.00 dollár közötti tranzakciók 52,10%-os növekedést mutattak az elmúlt hónapban.

Eközben az 1.00 és 10.00 dollár közötti tranzakciók aktivitása 28,46%-kal csökkent.

A nagyobb tranzakciók esetében is jelentős csökkenés volt tapasztalható, beleértve az 1.000 és 10.000 dollár közötti tranzakciókat, amelyek 21,66%-kal estek vissza, és a 10 millió dollárt meghaladó tranzakciók 41,97%-kal csökkentek.

A piac vérszegény

A Neon kriptopénz elemzője rámutatott, hogy a kriptopénz piac 2022 december vége óta a legalacsonyabb volumenű derivatív kereskedést éli.

Úgy tűnik, hogy a piaci hangulat közönyössé vált, ami eltörölte a korábbi tőkeáttételes pozíciókat.

Ez áthelyezi a hangsúlyt a közelgő kínálati eseményekre, mint például a Silk Road-saga 30 000 coinjának felszabadítása, az FTX 500 millió dollár értékű főbb kriptopénzekkel való kereskedése és a Mt. Gox csődügye.

Ezek az események rövid távon várhatóan hatással lesznek a piacra, mivel szemben állnak olyan keresleti oldali tényezőkkel, mint a spot Bitcoin ETF lehetősége, a Grayscale kezdeményezései és a közelgő Ethereum határidős ETF-ek.


Olvastad már? Bitcoin: Felkészülés a durva áringadozásokra?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!