Nézzük a PayPal stablecoinjának teljesítményét hetekkel a bevezetése után

-

A fizetési óriás a PayPal e hónap elején vezette be a PayPal USD (PYUSD) nevű fizetőeszközt, amely a meglévő stablecoinok versenytársa lehet.

A bevezetése óta eltelt néhány hét után mennyire teljesített megfelelően? A várakozásoknak megfelelően hatékonyan versenyez a stablecoin-piacon?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A PayPal USD helyezése hetekkel a bevezetés után

Augusztus 7-én a PayPal bejelentette stablecoinjának elindítását, amelyet a Paxos fog kibocsátani.

A PayPal közleménye szerint a PayPal USD-t beszerző ügyfeleknek lehetőségük lesz arra, hogy ezt a stablecoint kompatibilis külső walletek és PayPal-számlák között átutalják.

Emellett a PayPal USD-t vásárlásra is használhatnák. Jelen íráskor a DefiLlama adatai alapján a stablecoin piaci kapitalizációja körülbelül 4,5 millió dollár volt.

Ami a jelenlegi piaci helyzetét illeti, a CoinMarketCap adatai szerint a különféle kriptovaluták között a 2175. helyet foglalja el, a stablecoin kategórián belül pedig a 39. helyen áll.

Továbbá a PYUSD stablecoin a CoinMarketCap adatai szerint összesen 47 millió token készletével rendelkezett.

A PayPal USD volumenének kiugrása és visszaesése

A Santimenttől származó volumendiagram a PayPal USD kereskedési aktivitásának gyors felhalmozódását szemléltette röviddel a bevezetése után.

A diagram a volumenben észrevehető emelkedő tendenciát mutatott, és augusztus 24-e körül érte el a csúcspontját 4,2 millió felett.

Ezt követően azonban visszaesés következett be, és a volumen 1 millió alá esett. E cikk írásakor a volumen körülbelül 1,3 millió körül rendeződött.

paypal
Forrás: Santiment

A PYUSD nem tud dominálni

Annak ellenére, hogy közel egy éve fejlesztés alatt áll, a várakozások szerint a PayPal stablecoinja gyorsabb elfogadottságot tapasztalhatott volna.

Mindazonáltal a különböző mérőszámok azt jelezték, hogy ez a várakozás nem vált valóra, mivel a már bevált stablecoinok, mint az USDC és a Tether USDT megtartották domináns pozíciójukat a piacon.

Ez a kép azonban átalakulhat a Federal Reserve közelmúltbeli, bankoknak szóló közleménye miatt.

A feljegyzés körvonalazta a Federal Reserve szándékát a felügyelet és a szabályozási ellenőrzés megerősítésére.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nevezetesen, az irányelvek finoman szóltak arról, hogy az amerikai bankok ne tartsanak tartalékokat a stablecoin kibocsátók számára, illetve ne segítsék elő a stablecoin kiegyenlítéseket.

Ennek a változásnak a PYUSD-re gyakorolt hatásai egyelőre bizonytalanok, de megváltoztathatja a piaci dominancia uralkodó dinamikáját.


Olvastad már? Új ASIC érkezik a Monero hálózatára, a felhasználók nem boldogok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!