Nézzük a PayPal stablecoinjának teljesítményét hetekkel a bevezetése után

-

A fizetési óriás a PayPal e hónap elején vezette be a PayPal USD (PYUSD) nevű fizetőeszközt, amely a meglévő stablecoinok versenytársa lehet.

A bevezetése óta eltelt néhány hét után mennyire teljesített megfelelően? A várakozásoknak megfelelően hatékonyan versenyez a stablecoin-piacon?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A PayPal USD helyezése hetekkel a bevezetés után

Augusztus 7-én a PayPal bejelentette stablecoinjának elindítását, amelyet a Paxos fog kibocsátani.

A PayPal közleménye szerint a PayPal USD-t beszerző ügyfeleknek lehetőségük lesz arra, hogy ezt a stablecoint kompatibilis külső walletek és PayPal-számlák között átutalják.

Emellett a PayPal USD-t vásárlásra is használhatnák. Jelen íráskor a DefiLlama adatai alapján a stablecoin piaci kapitalizációja körülbelül 4,5 millió dollár volt.

Ami a jelenlegi piaci helyzetét illeti, a CoinMarketCap adatai szerint a különféle kriptovaluták között a 2175. helyet foglalja el, a stablecoin kategórián belül pedig a 39. helyen áll.

Továbbá a PYUSD stablecoin a CoinMarketCap adatai szerint összesen 47 millió token készletével rendelkezett.

A PayPal USD volumenének kiugrása és visszaesése

A Santimenttől származó volumendiagram a PayPal USD kereskedési aktivitásának gyors felhalmozódását szemléltette röviddel a bevezetése után.

A diagram a volumenben észrevehető emelkedő tendenciát mutatott, és augusztus 24-e körül érte el a csúcspontját 4,2 millió felett.

Ezt követően azonban visszaesés következett be, és a volumen 1 millió alá esett. E cikk írásakor a volumen körülbelül 1,3 millió körül rendeződött.

paypal
Forrás: Santiment

A PYUSD nem tud dominálni

Annak ellenére, hogy közel egy éve fejlesztés alatt áll, a várakozások szerint a PayPal stablecoinja gyorsabb elfogadottságot tapasztalhatott volna.

Mindazonáltal a különböző mérőszámok azt jelezték, hogy ez a várakozás nem vált valóra, mivel a már bevált stablecoinok, mint az USDC és a Tether USDT megtartották domináns pozíciójukat a piacon.

Ez a kép azonban átalakulhat a Federal Reserve közelmúltbeli, bankoknak szóló közleménye miatt.

A feljegyzés körvonalazta a Federal Reserve szándékát a felügyelet és a szabályozási ellenőrzés megerősítésére.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nevezetesen, az irányelvek finoman szóltak arról, hogy az amerikai bankok ne tartsanak tartalékokat a stablecoin kibocsátók számára, illetve ne segítsék elő a stablecoin kiegyenlítéseket.

Ennek a változásnak a PYUSD-re gyakorolt hatásai egyelőre bizonytalanok, de megváltoztathatja a piaci dominancia uralkodó dinamikáját.


Olvastad már? Új ASIC érkezik a Monero hálózatára, a felhasználók nem boldogok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!