A Paypal stablecoinja a PYUSD jelentős támogatást kap

-

A kriptovaluták világában újabb jelentős lépés történt, ami további lehetőségeket nyit az érintettek számára.

A népszerű kriptotőzsde, a Coinbase hivatalosan bejelentette, hogy listára veszi a PayPal stablecoinját, a PYUSD-t.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a stratégiai lépés a második az elmúlt héten az Egyesült Államokban működő nagy tőzsdék közül, amely a digitális eszközt felkarolja.

Az előző lépéshez hasonlóan a Kraken tőzsde is nemrégiben bevezette a PayPal USD kereskedési opciókat felhasználóinak.

A Coinbase hírverése hangsúlyozza, hogy a stablecoin egyre szélesebb körben elfogadottá válik a főárambeli pénzügyi rendszerben.

Az első hírek a PYUSD indulásáról már augusztus elején megjelentek, amelyek az iparban komoly rezgéseket váltottak ki.

A PYUSD valójában az amerikai pénzügyi ökoszisztéma alapján nyeri el az értékét. Ez a stablecoin értékét főként rövid lejáratú állampapírok és pénzegyenértékek alkotják, melyek a stabilitást és a bizalmat hivatottak garantálni.

Az értékes információk szerint a PYUSD hivatalos bevezetése óta lenyűgöző 40,8 millió PYUSD coin lett kibocsátva, ebből a legutóbbi négy napban hihetetlen 120.000 coin.

Az Etherscan által közölt adatokból kitűnik, hogy szembetűnő növekedés figyelhető meg a stablecoin tulajdonosok körében, ami 220%-os ugrást jelent az adatok alapján a hét elejéhez képest. Jelenleg becslések szerint kb. 230 cím bírtokol ilyen coint.

Fontos megjegyezni, hogy a Paxos és a Paxos Treasury címek továbbra is dominálnak, összesen lenyűgöző 91,4%-os részesedéssel az összes kibocsátott stablecoin mennyiségéből.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanakkor ez a részesedés fokozatosan csökken a tulajdonosok bázisának gyors növekedése miatt.

A Coinbase támogatása a PYUSD listázásához egy új korszakot hoz el, ami hatékonyan összekapcsolja a hagyományos pénzügyi rendszereket az új digitális gazdaság dinamikus világával.

Azáltal, hogy a kriptopiac tovább fejlődik, ez a lépés messzemenő hatásokkal járhat, megerősítve a PayPal USD globális jelentőségét.


Olvastad már? A BRICS nem kíván versenyezni az Egyesült Államokkal

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!