Egy XRP bálna 29 millió tokent helyez át a Bitstamp-ba

-

Az utóbbi időben jelentős mozgások tapasztalhatók az XRP kriptovaluta világában, miközben az ár továbbra is hullámzik és befektetők reagálnak a legfrissebb hírekre.

Az elmúlt napokban egy meghatározó szereplő, amit a közösség „bálnának” hív, mozgatta XRP tokeneit.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Whale Alert nevű platform augusztus 24-én közölte, hogy egy ilyen jelentős tartó 29,3 millió XRP-t, ami jelenleg több mint 15 millió dollárt ér, helyezett át a Bitstamp kriptotőzsdére.

Az érdekes azonban, hogy néhány órával korábban már 14 millió XRP-t mozgatott a Bitso nevű másik tőzsdére. Ez az információ felveti annak a lehetőségét, hogy ez a bálna eszközeinek értékesítésén dolgozik.

Ezen mozgások hátterében az XRP árának ingadozása és az ezt kísérő hírek állnak.

Miután a bíró megerősítette, hogy az XRP nem minősül értékpapírnak az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) és a Ripple Labs közötti ügyben, az ár felfelé próbált lendületet venni.

Azonban a közelmúltban az SEC jogosultságot kapott az XRP token értékesítése kapcsán egy köztes fellebbezés benyújtására, aminek hatására az XRP ára hirtelen zuhanásnak indult. Az ár kritikus támogató szinteket is áttört, beleértve az 0,6 és az 0,5 dolláros szintet.

Jelenleg az XRP ára az 0,5 dolláros szinten próbál helyreállni, de egyre nagyobb a veszélye annak, hogy további jelentős áresés következik be, ha a kereskedők és a bálnák döntenek az eszközeik eladása mellett.

Az XRP ármozgását befolyásolja az is, hogy az SEC és a Ripple Labs közötti per várhatóan április végén vagy május közepén kerül lefolytatásra.

Az ítélet ideje egybeesik az SEC és a Ripple Labs közös értesítésével, melyben a második negyedév 2024-ben kerül megrendezésre.

Az elmúlt 24 órában az XRP értéke több mint 3%-ot csökkent, és jelenleg körülbelül 0,51 dolláron kereskedik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az érték széles skálán mozgott az elmúlt időszakban, az 0,510 és 0,528 dollár között. Ugyanakkor a kereskedési volumen az elmúlt 24 órában csökkent.

Az események és az ármozgások azt mutatják, hogy az XRP piaca továbbra is volatilis és érzékeny a hírekre és a befektetői reakciókra.

Ahogy az eszköz továbbra is küzd a támogató szintek megőrzéséért és az áringadozásokkal, a befektetők és figyelők izgatottan figyelik, hogy milyen irányba mozdul el az XRP ára és piaci pozíciója a közeljövőben.

Olvastad már? A Mastercard és a Binance megszünteti partnerségét Latin-Amerikában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!