A Mastercard és a Binance megszünteti partnerségét Latin-Amerikában

-

A hírek szerint a Visa is leállította a Binance-el közösen kibocsátott új, közös márkájú kriptopénzkártyák kibocsátását Európában júliustól.

A globális fizetési óriás Mastercard a Bloomberg jelentése szerint a jövő hónapban megszünteti kriptopénz-kártya partnerségét a Binance kriptotőzsdével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés nem árulta el a változás okát, de utalt arra, hogy a megnövekedett szabályozási ellenőrzés miatt lehet a váltás oka az ostromlott kriptotőzsde.

A Mastercard és a Binance szeptember 22-től megszünteti négy kriptokártya programját Argentínában, Brazíliában és Kolumbiában – jelentette a Bloomberg.

A program megszüntetéséről szóló döntés nem lesz hatással a Mastercard más kriptokártya programjára – közölte a cég.

A leállási időszak lehetővé teszi a kártyatulajdonosok számára, hogy a Binance tárcájukban lévő állományokat átváltsák – tették hozzá.

A Mastercard és a Binance prepaid kriptokártyája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy helyi fiat valutában fizessenek, amit a tőzsdén lévő kriptóállományukkal finanszíroznak.

Az együttműködés vége körülbelül egy évvel azután következik be, hogy a Binance és a Mastercard tavaly augusztusban először lépett partnerségre, hogy prepaid kártyát indítsanak Argentína lakosai számára.

A cégek 2023 elején egy másik prepaid kriptokártyával bővítették ki a partneri kapcsolatot.

A jelentés arra utal, hogy a partnerség vége a Binance világszerte megújult szabályozási problémáira válaszul következik be.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Binance-t és vezérigazgatóját, Changpeng „CZ” Zhao-t beperelte az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete a helyi értékpapír-törvények állítólagos megsértése miatt.

Az Egyesült Államok Commodity Futures Trading Commission szintén pert indított a Binance ellen, mert nem regisztráltatta magát megfelelően a származtatott ügyleteket szabályozó hatóságnál.

A Binance ellen állítólag az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is vizsgálatot folytatott, mivel az amerikai szankciókat megszegve oroszoknak engedélyezte a tőzsde használatát.

Az új jelentés szerint a Mastercard nem az egyetlen cég, amely világszerte elhatárolódik a Binance-től a szabályozási problémák közepette.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Visa is leállította a Binance-szel közös márkájú új kártyák kibocsátását Európában júliustól – állítja a Binance.

Olvastad már? A BRICS nem kíván versenyezni az Egyesült Államokkal

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!