Az ARK Invest és a 21Shares Ethereum ETF-ekre pályázik

-

Két meghatározó befektetési cég, az ARK Invest és a 21Shares közösen lépett a piacra Ethereum (ETH) jövőbeli ETF-ekkel, ami egybevág azzal a hírrel, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) végre zöld utat engedhet ezeknek a befektetési termékeknek.

Az együttműködés célja az olyan befektetési lehetőségek sokszínűsítése, melyekkel a kriptovaluta térben érdeklődők hozzájuthatnak a piac növekvő potenciáljához.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban ne feledjük, hogy az SEC korábbi elutasításai rámutattak a kriptovaluta alapú pénzügyi termékek szigorú szabályozási környezetére.

Az ARK Invest és a 21Shares most közös erővel lépett elő azzal a kezdeményezéssel, hogy két Ethereum (ETH) futures tőzsdén kereskedhető alapok (ETF) létrehozására kérjen engedélyt.

A bejelentés éppen egy olyan időszakra esik, amikor az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet úgy tűnik, egyre közelebb kerül a jóváhagyáshoz a hasonló Ethereum ETF kérelmek tekintetében.

Az elképzelt ETF-ek részleteit a 2023. augusztus 24-én benyújtott kérelemben találhatjuk meg.

Az ARK Invest tervezett alapja (ARKZ) legalább 25%-ban készpénzre lejáratú Ethereum futures szerződéseket tartalmazna, beleértve azokat, amelyeket a Chicago Mercantile Exchange (CME) kínál.

Ellentétesen, az ARKY nevű ETF mind a Bitcoin (BTC), mind az Ethereum (ETH) futures szerződéseket tartalmazná a portfóliójában. Az Empowered Funds lenne az Ethereum termékek befektetési tanácsadója.

Az ARK Invest és a 21Shares korábban már együttműködött a spot Bitcoin ETF indításában 2021-ben.

Azonban az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet kétszer is elutasította az ARK Invest elsődleges két Bitcoin spot ETF kérelmét.

Az első kérelem 2022 márciusában érkezett, majd követte egy második kérelem januárban.

Később azonban újra nekivágtak, és 2023 áprilisában beadott egy harmadik kérelmet, csakúgy, mint a hatalmas, 10 billió dolláros vagyont kezelő BlackRock cég.

Az Ethereum ETF kérelmét benyújtották a…

Az Ethereum ETF kérelmek mellett a befektetési vállalatok türelmesen várnak az „Ark 21Shares Active Bitcoin Futures ETF” (ARKA) és az „Ark 21Shares Active On-Chain Bitcoin Strategy ETF” (ARKC) kérelmek kimenetelére is.

Mindez a növekvő érdeklődésre és az egyre növekvő kriptovaluta piaci lehetőségekre utal a befektetői közösség részéről.

Az Ethereum különös figyelmet kapott okos szerződéseinek képességei és szerepe miatt a decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztémában.

Az ARK Invest és a 21Shares partnersége éppen akkor jön létre, amikor a pénzintézetek egyre inkább felfedezik a kriptovaluta piacban rejlő lehetőségeket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet korábbi elutasításai ugyan a szigorú szabályozási környezetet hangsúlyozzák, de az új fejlemények arra utalnak, hogy a szabályozók elismerik a kriptovaluta piac érését és annak integrációját a hagyományos pénzügyi keretek közé.

Az Ethereum ETF-k témaköre tehát izgalmas és dinamikus, és az ARK Invest és a 21Shares lépése azt sugallja, hogy a befektetői világ egyre inkább megnyitja szemét a kriptovaluták által kínált lehetőségek előtt.


Olvastad már? A Mastercard és a Binance megszünteti partnerségét Latin-Amerikában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!