A Paris Saint-Germain elindítja kriptoszavazási rendszerét

-

A híres sportklub speciális tokent bocsát ki, amely lehetővé teszi a birtokosainak, hogy különböző, a csapatot érintő kérdésekben szavazzanak is.
A token egy saját, a Pokemon Go-ra hasonlító appon, a Socios-en keresztül lesz elérhető, és feljogosítja a rajongókat, hogy hallassák a hangjukat a klub döntései kapcsán.

A fociklubok rákaptak a blokkláncra

A professzionális sportban az egyik legújabb divat most a PSG-t is elérte, leszerződtek a Socios applikáció csapatával. Ennek segítségével a klub 78 millió rajongója különböző kérdésekben szavazással fejezheti ki, hogy mit gondol a dologról.
A PSG egyike annak a néhány csapatnak, amely már leszerződött a máltai Chiliz-zel, a Socios mögött álló céggel. A Socios-ban a felhasználók a Pokemon Go stílusában, játékos formában szerezhetik be a tokeneket és egyéb rajongói tartalmakat.


A Chiliz már olyan csapatokkal lépett partnerségre, mint a Juventus, Atletico de Madrid, A. S. Roma, Galatasaray, és a West Ham United. Első körben 20 millió PSG token lesz kibocsátva, darabonként 1,69 font árfolyamon.
A PSG tokenek a többi csapat kriptóihoz hasonlóan a chiliz.net-en keresztül lesz megvásárolható februártól. A szerződést 5 évre írták alá, és a partnerségtől éves szinten kétmillió font bevételt várnak

A profi sport világszerte megindul a kriptó felé

A PSG és a Socios összefonódása arra emlékeztet, mikor két éve a Cashbet lépett partnerségre az Arsenal focicsapatával.
A szavazási rendszer olyan dolgokban engedi dönteni a rajongókat, mint például hogy hol játsszák a barátságos mérkőzéseket, milyen legyen a mez. Ezzel növelni tudják a rajongók elkötelezettségét, elégedettebbé tehetik őket.
A profi futball csak az egyik sportág, amelyik felszállt a kriptovonatra. A profi kosárlabdában is történt már ilyen, a Sacramento Kings szintén bocsátott ki gyűjthető rajongói tokent. Ők a Consensys-t választották, az Ethereum hálózattal.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. A részletekért kattints!

A Baseball Liga sem maradt ki a sorból, sajt megfogalmazás szerint az általuk kibocsátott baseball-kártyák jellege olyan, mint amikor „találkozik a CryptoKitties és a baseball”, ezek szintén Ethereum okosszerződésen alapulnak.


Az amerikai foci egyik sztárja és korábbi Superbowl bajnok, Russell Okung az egyik leghangosabb kriptotámogató a profi sportolók között. Akkor lett különösen felkapott, mikor megosztotta a közösségi médiában, hogy bitcoinban szeretné megkapni a fizetését.
Mostanában pedig úgy fejezi ki a támogatását, hogy a BTCPay logójával ellátott cipőket visel a pályán, ezeket pedig kifejezetten neki készítik.
A kriptó és a sport együttműködése lehet a következő nagy dolog, és már most sok nagy sportklub keresi a módját, hogy részese legyen ennek.
Szeretnék még jobbá tenni a rajongói élményeket, és ehhez a legjobb módszerekre van szükségük. A kriptó pedig kitűnő választásnak tűnik, hogy bővüljön az élmények skálája.

Olvastad már? Szuperciklus várhat a bitcoinra, ha beüt az intézményi FOMO


Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!