10 napja nem volt forgalom a Bakkt bitcoin opciós piacán

-

Nem is volt olyan régen, amikor a Bakkt a BTC opciós kereskedésekkel bővítette kínálatpalettáját. Úgy tűnik azonban, hogy a befektetők nem érdeklődnek ilyenfajta termék iránt, a szolgáltatás pedig kritikusan alacsony volumennel kell szembesüljön.

Probléma van kialakulóban?

A Bakkt, vagyis a fizikailag rendezett bitcoinalapú határidős ügyletek kereskedési platformjának elindulását sokáig tekintették bullish mérföldkőnek. Szinte mindenki úgy vélte, hogy ezzel az intézményi kereskedők is kapnak egyfajta kaput a feltörekvő kriptopiacokra való belépéshez.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. A részletekért kattints!

Sajnos azonban a platform csak rendkívül lassan futott fel, azóta pedig semmilyen jelt nem mutatott arra nézve, hogy nagyobb érdeklődés lenne iránta a kereskedők részéről.
A bitcoin opciós kereskedések iránti elégtelen érdeklődés egy újabb, a piacot érintő problémára mutat rá. Egy olyan problémára, amely nem feltételnül fog egyről a kettőre megoldódni.

A bitcoin nő, a volumen zéró

Az Intercontinental Exchange által üzemeltetett Bakkt először decemberben vezette be saját, bitcoin opciós kereskedési lehetőségét. Akkor még alig telt el idő azóta, hogy piacra lépett volna a régóta várt határidős termékével.
Az opciós és határidős kereskedés bevezetése a legkevésbé sem volt jelentős, mivel az első pár óra leforgaása alatt mindössze párezer dollárnyi forgalom jött össze, amely csak napokkal és hetekkel később kezdett el fokozatosan növekedni.
Fontos azonban megjegyezni, hogy a határidős ügyletek volumene az utóbbi időben jelentősen megemelkedett, míg az opciók iránt zéró érdeklődés mutatkozik.
A Skew kriptoderivátumok elemzésére specializálódott platform adatai szerint a platformon utoljára 10 napja kereskedtek bitcoinnal. Erről egy Twitter-bejegyzésben számoltak be, mellékelve egy grafikont, amely a termék piacra dobásától eltelt időintervallumban jeleníti meg a kereskedés volumenét.


Mivel a Bakkt a jelentős tőkével rendlekező ügyfelek kiszolgálására jött létre, a nem elegendő kereskedési forgalom arra utal, hogy ezek a nagy játékosok még nem kerültek ki a kirptopiacokra, esetleg nem érdeklődnek irántuk.
Világos, hogy az intézményi elfogadottság nem egy olyan dolog, amely egyik napról a másikra megvalósul. Ez egy hosszú folyamat. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Bakkt kriptopiacokon való hosszú távú jelenléte a jelenlegi érdeklődés hiánya ellenére is jelentős.
A nagy befektetők figyelmét egyszercsak felkeltik a kriptopénzek, és azon törik majd a fejüket, hogyan lépjenek ki a piacra minél biztonságosabban egy komoly platformon keresztül.

Olvastad már? 3 ok amiért a bitcoin áttörte a 9000 dollárt

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!