Coinbase: Az USA adóssága az egekben van, ideje elgondolkodni a kriptón

-

Brian Armstrong, a Coinbase váltó ügyvezetője ismét a kriptoeszközöket ajánlja a gazdasági nehézségek, államadósság, és a többi, világgazdaságra leselkedő veszély megoldására.
Kifejezetten a tradícionális pénzügyi termékekre is kitér, hiszen az már látható, hogy a fiatalabb generáció sokkal kényelmesebbnek találja a kriptobefektetéseket, mint az idősebb befektetők.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. A részletekért kattints!

A kriptopénz a válasz

A Coinbase egyike a világ legnagyobb kriptováltóinak, és az évek során sok más, innovatív vállalkozást is indítottak. 2012-ben alapították, Fred Ehrsam, illetve Brian Armstrong.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1222566821473087493?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1222566821473087493&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fconsider-crypto-says-coinbase-ceo-as-us-debt-skyrockets%2F
Először bitcoint lehetett náluk vásárolni, később bővítettek Ethereummal, majd más kriptopénzekkel, jelenleg pedig már megőrzési, staking, és egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak.
Armstrong egy tweetben fejezte ki a kripto iránti elhivatottságát, ennek megalapozására pedig idézett is egy jelentést. Ebben a Kongresszusi Költségvetési Bizottság előrejelzése olvasható, amely szerint 2030-ra az USA államadóssága el fogja érni a GDP 98%-át.
Ezt kiegészítette azzal, hogy az Y és a Z generáció már az internettel együtt nőtt fel, és sokkal egyszerűbbnek találják a digitális pénzeket és a tokenizációt, mint az idősebb generáció tagjai.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1222567405139853312?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1222567405139853312&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fconsider-crypto-says-coinbase-ceo-as-us-debt-skyrockets%2F
Armstrong másban is rátapintott a lényegre. Miközben az idősebbek esetleg nem értik, vagy nem bíznak a bitcoinban és a kriptókban, a fiatalok nem egyszerűen csak „értik”. Ők egyidőben látják ezeknek a technológiáknak a terjedését, és a hagyományos, hibás pénzügyi rendszer fenntarthatatlanságát.
A repo-piacon keresztül a bankok egymás között végeznek hiteltranzakciókat. Így jutnak nagyon rövid távon megfelelő mértékű likviditáshoz. Viszont ha a gazdaság válságba kerül, a bankok kifuthatnak a keretből, mert vagy túl drágává, vagy túl kockázatossá válik az ilyen hitelek kihelyezése.
Ilyenkor pedig jön a FED, és a frissen nyomtatott pénzzel felvásárolja az értékpapírokat, forgásban tartva a gépezetet.

Nem áll le a nyomda

Tavaly szeptemberben a FED 63,5 milliárd dollárt tolt bele az értékpapír-piacba, miután az első három „Mennyiségi lazítási program” már hivatalosan véget ért. A befektetők ezt úgy értékelték, hogy ez most akkor egy bejelentetlen, nem hivatalos negyedik forduló volt.
Januárban az USD ismét vesztett az értékéből, ahogy a FED egy újabb, 70 milliárd dolláros csomagot injekciózott bele a problémás repo-piacba.
A jelentés, amelyet Armstrong idézett, a 2020-as 1 milliárdos deficit után 2030-ig 1,3 milliárdos növekedésre számít. Ez alapján a jelenlegi költségvetési hiány a GDP 79%-a, és az előrejelzés szerint így 98% lesz 2030-ra.
Trump hivatalba lépésekor az államadósság 20 billió dollár volt, jelenleg 23 billió, és az idei választásig előreláthatóan 29 billióig növekszik. Ez persze ellentétes azzal a kampányígérettel, hogy nyolc év alatt le fogja csökkenteni a szövetségi deficitet.
Ezek a dolgok vezetnek ahhoz, hogy a fiatalabb generációk a központi bankok és azok Keynes-i pénzpolitikája helyett inkább a bitcoint és a többi kriptoeszközt részesítik előnyben.
A tavalyi év során a közösségi médiában az egyik legnépszerűbb mém-kifejezés az lett, láthatóan jó okkal, hogy „A bitcoin meg tudja javítani”.

Olvastad már? Az Ethereum 2.0 letéti szerződése elkészült

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!