Az Ethereum 2.0 letéti szerződése elkészült

-

Az Ethereum 2.0 fejlesztése továbbra is gőzerővel folyik, a hálózat egyik legfontosabb okosszerződését már sikeresen hitelesítették.

A Runtime Verification az Ethereum 2.0 egy formális letéti szerződésének sikeres hitelesítését hajtotta végre nemrég.

Az Ethereum 2.0 letéti szerződése elkészült

„Habár számos kritikus gond merült fel a letéti szerződéssel kapcsolatban a formális hitelesítési folyamat során – néhány ezek közül a Vyper fordító bugjaiból eredt – a letéti szerződés összes problémája kiküszöbölésre került a legújabb változatban (v0.10.0)”

A bejelentés szerint a letéti szerződés egyfajta „átjáró” az Ethereum 2.0 hitelesítőihez való csatlakozás érdekében.
Az új, proof-of-stake–alapú Beacon Chain hitelesítőinek ETH-t kell letétbe helyezniük, mégpedig az Ethereum 1 hálózatán keresztül a letéti szerződés felé.
A letéti szerződés feljegyzi a tranzakciós történetet, és blokkolja az ETH 1.0 láncán tett behelyezéseket, amelyet aztán később, a Beacon Chainen lehet visszakérni.

Az okosszerződés a Merkle-fa adatstruktúráját használja annak érdekében, hogy hatékonyan tárolja a letéti történetet.
Danny Ryan, az ETH 2.0 koordinátora megerősítette, hogy a formális hitelesítés volt az utolsó akadály, majd hozzátette:

„Ez az elsődleges könyvvizsgálat/hitelesítés. A szerződés, a formális hitelesítés működik, most pedig a nyilvánosság véleményezésére vár.”

Múlt héten arról számoltunk be, hogy már 22 000 aktív hitelesítő futtatta az első Ethereum 2.0 kliensét a tesztneten.
Ezek a kliens tesztnetek a először a genézis blokk tesztnetjéhez csatlakozhatnak, amely a proof of stake első jelentős megvalósítása lenne.
Év elején kilenc független csapat dolgozott a Beacon Chain létrehozásán. Josh Startk szerint az elstartolás várhatóan az idei év második negyedévében történhet meg.

Az ETH árfolyamának reakciója

Ahogy az várható volt, ilyen „motorháztető alatti” fejlesztésnek nem volt valódi hatása a token árára. Az Ethereum jelenleg néhány százalékkal visszahúzódott, és beállított magának egy 165 dolláros szintet, ahol a bitcoin nagyobb mozgásáig valószínűleg konszolidálódik.
A 2020-as év eddig bullish volt az Ethereum számára: Újév napjától csaknem 20 százalékos növekedésben van. A hosszú távú technikai jelek szerint végre bullishba fordult, és megújította azt a reményt, hogy az ETH végül kitörhet a kétéves medve piac időszakából.
Ahogy a proof of stake közeledik, a fejlesztések pedig folytatódnak, csakis idő kérdése, hogy mikor merészkedik az Ethereum vissza a bikák birodalmába.

Olvastad már? A CME Group bitcoin opciós kereskedés megduplázta forgalmát

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!