A CME Group bitcoin opciós kereskedés megduplázta forgalmát

-

A Chicago Mercantile Exchange, vagyis a CME Group bitcoin opciós kereskedésének forgalma az indulás első hetében máris megduplázódott.

A bitcoin opciós kereskedelem forgalma a január 13-ai indulás óta eltelt egy hétben máris több mint duplájára növekedett.
A január 17-ei forgalom 122 szerződés volt 610 bitcoin értékben, amelynek jelenlegi értéke nagyjából 5,27 millió dollár. Az indulás első napján csupán 55 szerződés jött létre 275 bitcoin, vagyis 2,37 millió dollár értékben.
Az opciós kereskedés iránti érdeklődés pénteken is kitartott: 219 szerződés, 1095 bitcoin, vagyis 9,45 millió dollár voltak az akkori számadatok.

Az első héten összesen 7245 határidős szerződést kötöttek, 313 millió dollár értékben.

A CME szerint az opciós kereskedés a friss indulás ellenére sikeresnek mondható. Mindeközben az elemzők szerint az intézményi befektetők egyre jobban érdeklődnek a bitcoin és egyéb digtiális eszközökkel kapcsolatos termékek iránt.
A bitcoin határidős szerződések is jól teljesítettek a múlt hét során: a CME összesen 7245 szerződést regisztrált, 36 225 bitcoin, vagyis 313 millió dollár értékben.
Az Intercontinental Exchange kriptotőzsdéje, a Bakkt 15,2 millió dollárnyi napi forgalomról számolt be.
A Bakkt volumenét követő Bakkt Volume bot szerint azonban az oldal forgalma jelentősen esett a múlt hétvégén.

A CME 2017 decemberében indította a készpénzalapú határidős bitcoinügyleteket

Nagyjából két év telt el azóta, hogy a CME elindította készpénzalapú bitcoin határidős ügyleteit 2017 decemberében. Akkoriban a tőzsde kulcsszerepet játszott a digitális valutatermékek piacán, annak ellenére, hogy nem az elsők között indult.
A CME Group egy héttel a CBOE után indította el saját határidős ügyleteit, azonban a CBOE 15 hónappal később otthagyta a piacot. Augusztusban a CME megerősítette, hogy a határidős szerződések rekord magas forgalmat generáltak.
A CME forgalma természetesen mégis eltörpül a Binance mellett, amelynek nemrég 111 000 bitcoin, vagyis 959 millió dolláros volumene volt 24 órára vetítve.
A Binance határidős szerződéseinek forgalma nagyjából háromszor akkora, mint a spot ügyleteké.

Olvastad már? A bitcoin és az ethereum külön ármozgásai

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!