A bitcoin és az ethereum külön ármozgásai

-

Sokak szerint a bitcoin és az ether ármozgásai szoros párhuzamban állnak egymással. A piacok egyszerre növekednek vagy csökkennek, igaz?
Nos, Su Zhu, a Three Arrows Capital vezérigazgatója szerint ez koránt sincs így, ha megvizsgáljuk a BTC és az ETH elmúlt 36 hónapban produkált teljesítményét.

Csupán 75 százalékos az egyetértés

Egy tegnap közzétett Twitter-bejegyzésben Zhu összehasonlította a BTC/USD és ETH/USD 2017 januárjától vett havi záróárfolyamait. Sokan gondolhatják azt, hogy komoly egyetértés van a piaci irányokat illetően a két eszköz között, ez azonban távol áll az igazságtól.

Azt kell mondjam, hogy a btc/usd és eth/usd közötti negatív korreláció igencsak sokkolja az embereket, ha figyelembe vesszük, hogy milyen gyakran történik meg.

Tény, hogy az említett 36 hónapból 9 alkalommal a bitcoin és az ether dollárban kifejezett árfolyamgörbéje ellentétes irányban mozgott.
Ez a vizsgált időszak 25 százaléka. Zhu ezen felül azt állította, hogy „a genézis óta minden első negyedévben az eth 30 százalékot növekedett, miközben a bitcoin egyazon hónapban alacsony értékeken tartózkodott.”

Hat hónapig nyereséges az ether

Egy ezt követő tweet átlagolta a havi nyereségeket és veszteségeket, és érdekes statisztikát tárt fel.
2017 eleje óta gyakorlatilag az ether összes megtérülése egy januártól júniusig tartó időszakban következett be.
Az átlagos nyereség tehát az év első hat hónapjában kerülhet realizálásra – a tendencia aztán veszteségekbe, vagy egy számjegyű megtérülésekbe megy át júliustól decemberig.
A bitcoin esetében egy teljesen más kép rajzolódik ki, mivel itt a megtérülések és a veszteségek véletlenszerűen váltják egymást.
Az ether eddig pozitívan indította a 2020-at, az árfolyam 35 százalékot növekedett eddig januárban, mielőtt egy kicsit visszafogta volna magát a következő héten.
Ahogy arról többen beszámoltak, a hétvége előtt az ether hosszú távú technikai mutatói egy év alatt most fordultak először bullishba. Egy elemző úgy véli, hogy az ETH nyeresége megközelítheti a 100 százalékot, és akár 335 dollárra is növekedhet az értéke.
Sokan vélik úgy, hogy az Ethereum „gyilkos app”-ja felhasználásra kerül majd a decentralizált pénzügyek (DeFi) piacán.
Ha az ár tovább épülget, valamint az ETH2.0 megérkezésével sokak szerint akár egy billió dolláros piac is kialakulhat.

Olvastad már? Jacob Canfield: Ismét fontos válaszút előtt a bitcoin értéke

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!