Mi az összefüggés a bitcoin aktivitása és Irán között?

-

A por leülepedett és egyelőre úgy tűnik, hogy rendeződött a helyzet a Közel-Keleten. A bitcoin árfolyama is úgy tűnik, hogy leszállt a hullámvasútról, de mégis mi köze lehet a két eseménynek egymáshoz?
Az elmúlt napokban a 8600 dolláros szint fölött rendeződött a bitcoin árfolyama egy kisebb vasárnapi visszahúzódás után. A januári, 32%-os áremelkedést sokan a közel-keleti geopolitikai helyzetnek tulajdonítják.
A láncon történő aktivitás megvizsgálásával az elemzők részletesebb képet kaphatnak arról mi is történt 2020 első 3 hetében.

Bitcoin a felszín alatt

A CryptoQuant csapata kiadott egy cikket, amely tüzetesen átvizsgálta a bitcoinpiacok és a kereskedők viselkedését az elmúlt hetekben.
A kereskedelmi forgalom önmagában nem mutatja meg, hogy az emberek csak napi kereskedelmet folytattak, vagy valamilyen menedék valutát kerestek a geopolitkai helyzet elől.
A tőzsdékről történő nagy készletkiáramlás általában egybeesik az árfolyamok mélypontjaival, a készlet elfogyásával. Ha megvizsgáljuk ezt a mérőszámot az iráni krízis alatt akkor megtudhatjuk, hogy menedéknek használták-e a befektetők a bitcoint, és milyen gyorsan reagáltak.
A csapat megvizsgálta a január 2-án kezdődő eseményeket, a január 7-ei csúcsponttal, majd a másnap történt elnöki bejelentéssel zárták le a tartományt. A kiutalások száma ezen a ponton két hónapos mélyponton volt 12 000-rel, a bitcoin árfolyama pedig 7000 dollár volt.
Az amerikai csapást követően 37 000-re növekedett a kiutalások száma. Ez 18 000-re csökkent 5-én, majd ismét 49 000-re nőtt, amikor Irán válaszcsapást adott 8-án. A bitcoin kiutalási értéke négyszeresére nőtt a krízis alatt.
Az árfolyam változásai is egybeestek az olyan hagyományos pénzügyi eszközökkel, mint az arany és az olaj. A cikk tovább boncolgatja az események során történt kiutalásokat és ármozgásokat.

Vége a konfliktusnak, zuhannak az árfolyamok

Az utolsó nagy kiutalás akkor történt, amikor Trump elnök január 8-án bejelentette a konfliktus deeszkalációját. Ezt követően sokkal alacsonyabb volt a kiutlások mértéke, nem lépték át a 800 fölötti értéket.
A cikk szerint egyértelműen megváltozott a láncon zajló aktivitás a krízis alatt, de azt pontosan nem lehet megmondani, hogy ez csak spekuláció volt vagy, hosszú távú befektetés.
„A feszültségek fokozódásával az emberek jobban ragaszkodtak ehhez a pénzügyi eszközhöz. Azonban a krízis lezárásával csökkent a kereslet és így az árfolyam is.”
A kutatók szerint nem lehet pontos következtetéteseket levonni ebből az egyszeri esetből, azonban azt mutathatja, hogy a bitcoin megítélése változik.

Olvastad már? Szerinted melyik kriptovaluta fogja a legnagyobb profitot hozni 2020-ban?

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: ManilaRyce

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!