Mennyibe kerülhet az XRP, ha a bíróság árucikknek minősíti?

-

A Ripple natív tokenje, az XRP megragadt a 25 centes árfolyam alatt az elmúlt pár hónapban, a tréderek pedig már nagyon várják, hogy bikás híreket halljanak.
De mi fog történni akkor, ha az USA bírósága árucikknek minősíti a tokent, és ezzel véget ér a folyó jogi csatározás?

A legvadabb jóslatok 500 dollárról szólnak

Az XRP az elfogadásért küzd, és sokan a kriptoszféra fekete bárányának tekintik rá. Valószínűleg ezért is van ennyire mélyen az árfolyam.
Az egyik tényleges probléma magának a tokennek a státusza. Most ismét terítékre került, hogy mint eszköz, egyáltalán árucikknek minősül-e vagy sem.
A pontos besorolás még nem került tisztázásra, de a CFTC Ethereumot illető besorolása potenciálisan azt jelentheti, hogy az XRP is árucikk lesz. Néhány XRP-rajongó a hihetetlen 589 dolláros árfolyamot is elérhetőnek gondolja.
Ezt ahhoz kötik, hogy a token árucikként legyen besorolva, viszont ezt az őrült előrejelzést egyáltalán semmiféle bizonyíték nem támasztja alá.


Mások viszont még ennél is tovább mennek, és még magasabb árat várnak. A Jungle Inc, a Twitteren népszerű, és ismert XRP-támogató 692 dolláros árat vár.
Ezt arra alapozza, hogy a jövőben minden nemzetközi elszámolást ezzel a tokennel végeznek majd. A becslések szerint jelenleg 10 billió dollár forog a világgazdaságban naponta. Ha ez az XRP-n keresztül történne, lehetségessé válna a közel 700 USD árfolyam.


Most mindenesetre elég rizikós XRP-t tartani, mivel az eszközt akár engedély nélküli értékpapírként is besorolhatják. A Ripple értelemszerűen minden erejével azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, ez a digitális eszköz semmilyen formában nem értékpapír. Így a Tőzsdefelügyelet látókörén kívül maradna.
A Ripple szeretné végre lezárni a bírósági ügyet, és rendezni az XRP státuszát. Egyelőre hivatalos bírósági döntés még nem született. A Ripple mindenesetre védekezni kényszerül a korai befektetők egy csoportja ellen, akik azt állítják, a jövőbeli növekedés ígéretével adtak el nekik tokeneket.
Reálisan nézve, ha az USA bírósága árucikknek minősíti az XRP-t a közeljövőben, valószínűleg a tavalyi rekordárat, az 50 centet fogjuk látni, a FOMO vásárlók piacra lépésével pedig az 1 dollárt.

Irány a bitcoin trónja

A Ripple most arra a döntésre vár, hogy a bíróság mondja ki, nem vezette félre a befektetőit azzal, hogy értékpapírt adott el nekik. Mindenesetre a token végső státusza így vagy úgy, de a döntéshozókon fog múlni.
Az 589 dolláros jóslat azon a várakozáson alapul, hogy az XRP használatának legitimálása esetén a piaci kapitalizációja meghaladhatja a bitcoinét. Most mindenesetre egy kisebb ralit célozhatunk meg, ahol inkább az 1 dollár a cél.
Az XRP szép lassan növeli az értékét, 2500 satoshiról 2700-ig emelkedett, és dollárban számolva is 22 cent fölött zárta a múlt hetet.
Nagyon nagy ármozgások nem várhatóak a közeljövőben. A tényleges XRP-használat még akkor is alacsony maradhat, ha árucikk lesz a tokenből.
Jelenleg a RippleNet ökoszisztéma használatához nem szükséges a token. A kereskedelmi volumen sem dönt rekordokat, az elmúlt 24 órában 1,77 milliárd dollárnyit forgattak csak meg belőle.

Olvastad már?  Jacob Canfield: Ismét fontos válaszút előtt a bitcoin értéke

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!