A kriptopénzek szempontjából igencsak negatív hétvége áll mögöttünk. A coinok nagyobbik része a vörös zónát is megismerte. A bitcoin sajnos nem tartotta meg a 9000 dolláros szintet, jelenleg pedig 8610 dolláron kereskedik.

Ezzel egy olyan új támaszszintre került, ahonnan elvileg folytatnia kellene a növekedést.

Az idei növekedés egészségesen néz ki, ami a bitcoin esetében akár gyanús is lehet. Márpedig most pont erre van szüksége. A grafikonon szépen, lépcsőzetesen halad. Minden egyes fok három részből áll:

  1. növekedés
  2. a növekedés korrekciója
  3. konszolidáció

Általánosságban érvényes, hogy az egészséghez növekedéshez 3 perióduson kell átesnie a bitcoin árfolyamának. A növekedési fázisban áttöri az ellenállást.

Ezt aztán leteszteli egy korrekció (ezzel együtt megrendelések kerülnek a váltó order bookjába), az ellenállásból pedig támaszszint lesz. Az elkövetkező, halkabb időszakban (konszolidáció) a bitcoin a következő növekedésre készül.

Fontos azonban hozzátenni, hogy ez a három fázis nem feltétlenül ilyen sorrendben követi egymást.

A bitcoin jelenleg korrekcióban van

Jelenleg a második fázisban vagyunk. Mögöttünk van egy szép kis növekedés az előző támaszszintről (8200 dollár) egy ellenálláson (8600 dollár) át a jelenlegi rekordig (9100 dollár).

Ez azonban már soknak bizonyult, így még a hét lezárása előtt 8600 dolláros szintre tévedt – most ebből lett támogatás.

Ezen a támaszon konszolidáltunk a teljes múlt héten, és igencsak lehetséges, hogy a korrekció továbbra is kitart. Ha így történik, néhány nap alatt újra letesztelhetjük a 9000 dollárt.

A piaci érzelmek pozitívak, folyamatosan jelennek meg jó hírek a közelgő feleződéssel kapcsolatban. Itt az idő egy bikafutamra! Vagy mégsem?

Túl jól nézne ki?

Mielőtt ünnepelni kezdenénk, fontos lenne megjegyezni, hogy a kriptopiac gyakran csapott már be minket, a bitcoin pedig sokszor teszi azt, amit csak szeretne.

Éppen ezért kereskedéskor nagyon figyeljetek arra, hogy csak biztonságos mennyiségű vagyont fektessetek be. A januári növekedés nagyon egészségesen néz ki, sokak számára mégis ijesztő lehet.

A bitcoin – mint azt már említettük – nem mindig követi a hagyományos kereskedési vonalakat, és oda ugrál, ahová csak akar.

Éppen ezért joggal lehet olyan érzésünk, hogy most is egy meglepetés vár ránk. Hogy ez egy újabb pump vagy dump formájában valósul meg, nem könnyű megmondani.

Ha mégis szeretnétek alátámasztott érveléseket is hallani, a Tőzsdemustra menüpontra kattintva mindennap frissítve olvashatjátok Kövesi Károly elemzéseit.

Olvastad már? Peter Brandt: Túl vagyunk az árfolyamgödrön

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.