Jacob Canfield: Ismét fontos válaszút előtt a bitcoin értéke

-

A bitcoin az átlagok számát játssza, ismét fontos támaszszinten áll. Sokan egy kitörésre számítanak, de az irány egyelőre bizonytalan.

Ismét fontos válaszút előtt a bitcoin értéke

A bitcoin értéke számos alkalommal lépett át fontos küszöbértékeket az elmúlt hónapok során. Az árfolyam pengeélen táncolt a bika és medve mozdulatok között, sokszor kiszámíthatatlanul.
A jelenlegi cél a 10 000 dolláros árfolyam elérése lenne.
Jacob Canfield, bitcoinelemző szerint ismét válaszút előtt áll a vezető kriptopénz. Elemzése alapján a 200 napos mozgóátlagból látszik, miszerint egy nagyobb árzuhanás várható, amelyet később egy áremelkedés fog követni.
https://twitter.com/JacobCanfield/status/1218908835479420928?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1218908835479420928&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fbitcoin-price-could-crash-to-5k-before-halving-bull-run-analyst%2F
A legújabb ármozgások zavarosnak tűnnek, Canfield szerint így két forgatókönyv következheti. Az egyik lehetőség, hogy egy 2018 júliusához hasonló 60%-os esés következik. Míg a másik szerint közepes távon a 2018 februárihoz hasonló visszapattanást tapasztalhatunk.
Canfield úgy véli, az új irányzat azután érkezhet, hogy a bitcoin árfolyama beállt 8600 dollár fölött. A jelenlegi 8400 dolláros támaszszinttel óvatosan kell bánni, ugyanis a bitcoin továbbra is nagyon mozgékony.
A bitcoin jelenleg 8660,39 dollár áll, 29 milliárd dolláros napi forgalommal. A piac meglehetősen aktív, a bitcoin pénzzé tehetőségét (likviditást) a medve és bika piac hívei is erősítik.

Ez azt jelenti, hogy akár esésre is számíthatunk a feleződés előtt. A korábbi két feleződés előtt is 28%-os esések voltak.

Canfield szerint továbbra is vigyázni kell a bitcoin napi kereskedésével. Az is elképzelhető, hogy nem válik be az elemzése, a kriptopénz pedig új irányt vesz.

Az elemző szerint, ha 10 000 dollár fölé nő az árfolyam, az hiteltelenítené jóslatát. Azonban a jelenlegi árfolyammal számolva lehetséges, hogy egy korrekció előzi meg a májusi feleződést.

„Ahhoz, hogy lényegtelenné váljon a jóslatom a 200 napos mozgóátlag, vagyis 10 000 dollár fölött kellene zárnia a bitcoinnak.”

Úgy nézünk ki, mint két éve

Azonban nagyobb az esélye, hogy a 2020-as év a 2018-asra hasonlíthat majd. A grafikonok egyezése alapján Canfield úgy hiszi jelentős korrekció vár a bitcoinra, amit egy tavaszi áremelkedés követhet.
Egyelőre nem történt meg a hirtelen masszív eladás, így elképzelhető, hogy a bitcoin értéke továbbra is ebben a tartományban marad. Azonban, ha a 2018-as modell ismétlődik, a bitcoin 6400 vagy akár 5000 dollárig eshet.
Egyelőre nem tapasztaltunk a korábbihoz hasonló masszív eladásokat a csúcsok azonban egyre alacsonyabb és alacsonyabb értékekre kerülnek a 13 800 dolláros szint óta.
Lehetséges, hogy ebben a tartományban maradunk az elkövetkezendő hónapok során, amíg lassan 6400 vagy akár 5000 dollárig süllyedünk.

A bikáknak kell tartaniuk a támaszszinteket

A vasárnapi hirtelen árcsökkenés után kiújult a bikák és medvék harca, miután a bálnák hatalmas eladásokkal tolták 9000 dollár alá a bitcoin árfolyamát. A bikáknak így újabb pontot kell megvédeniük.
A bitcoin egyelőre elkerülte a januári összeomlást, 2012 óta nem nyitotta ilyen jól az évet. Az árfolyam-ingadozás 3-4% között van, jelentősek a napközbeni ármozgások. A bitcoinpiacok érzelmi mutatója 48 ponton áll, vagyis bármelyik irányba megindulhat.
A jelenlegi becslések 8000 és 10 000 dollár közé saccolják a bitcoin értékét, ezen kívül csak hosszabb távú becslések vannak, amelyek a lehetséges jövőt próbálják megjósolni.

Olvastad már? Szerinted melyik kriptovaluta fogja a legnagyobb profitot hozni 2020-ban?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!