Mikor Peter Schiff elveszíti privát kulcsait

-

Peter Schiff nem biztos, hogy el tudja majd adni a bitcoinját, miután kizárta magát a tárcájából.
Schiff, aki a kezdetektől kritikusan áll a BTC-hez, és mindig is fenntartotta azon véleményét, hogy az ár bezuhanhat, egy tweetben panaszkodott a tárcájára.

Elvesztett hozzáférés

A bitcointárcák nem bocsátják meg a jelszó vagy a kulcsfájlok elvesztését, és Schiff szerint így most az összes coinját elvesztette.


Schiff coinjai természetesen nem vesztek el. Amint visszaállítja a tárcáját, ismét hozzáférhet azokhoz. A jelszavak, kulcsfájlok, kódok elvesztése jelentős mennyiségű BTC „elvesztését” okozták már.
Schiff mindenesetre azt állítja, nem felejtette el a jelszót, hanem a tárcaprogram – amelyről egyelőre nem tudjuk, hogy melyik is – utasítja el azt.

A közösség szerint egyszerű FUD

Amellett, hogy a helyes jelszót kellene próbálgatni, és esetleg ránézni, be van-e kapcsolva a CAPSLOCK, az a bizonyos tweet más miatt is szemöldökráncolást eredményezett. Schiff figyelmeztetése, hogy a bitcoin nem felhasználóbarát, Roubini véleményét tükrözi.
Ő bizonytalannak nevezte a bitcoin használatát, mivel az elveszett jelszó visszaállíthatatlan, ez pedig nagy rizikó.
Ezek az állítások kimerítik a FUD fogalmát, és látható, hogy csak próbálkozások a technológia megtámadására. A technológia pedig, dacára a kockázatainak, egyre szélesebb körben terjed, és egyre többen használják.
Emellett hozzá kell tenni, hogy az elveszett coinok nem mozdulnak, ezt bárki ellenőrizheti. Látható tehát, hogy jelszó nélkül még a lopás is lehetetlen.

Schiff, hírhedt aranyrajongóként nem tagadhatja a tényt, hogy bár az arany digitálisan nem tud eltűnni, fizikailag nagyon is ellophatják vagy elveszhet.
Sokan amiatt is szkeptikusak Schiff állításaival szemben, mert elég régóta ismeri már a bitcoint. Ennyi év alatt már rájöhetett, hogy mit kockáztat a tárca kódjainak elvesztésével.
Viszont ha tényleg megtörtét, amit mond, Peter Schiff is csatlakozik azon, ténylegesen hosszú távú hodlerek csapatához, akik többé nem férnek hozzá a coinjaikhoz. A díszes társaságnak olyan tagja is van, aki sok ezer BTC-t dobott ki egy régi merevlemezzel együtt.
A zárolt tárca körül forgó panaszkodás akkor érkezett, mikor a bitcoin éppen több száz dollárt dobott le magáról egy órán belül. Nem tudhatjuk biztosan, hogy Schiff profitot akart-e realizálni az esés alatt, vagy csak rápörgött a FUD-ra, ahogy pirosba fordult az ár. Mindenesetre a birtokolt coinok maradtak, ahol voltak.
Az elveszett jelszó nem jelenti a világ végét. Ahogy tanácsolták is neki, Schiff vissza tudja állítani a tárcáját a privát kulcsával.
A bitcoinhoz való hozzáférést pont ez a fajta tulajdonjog jellemzi. Ezért helytelen azt mondani, hogy a coinok elvesztek. Nem vesztek el, csak a technológia miatt éppen nem hozzáférhetőek.

Olvastad már? Kanada lépéseket tesz a kriptopénzek szabályozására

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!