Milyen hatással lesz ránk az okosotthonok elterjedése?

-

Az otthoni automatizálás, és az okosotthon technológiái egyre jobban terjed – az olyan eszközökkel, mint például az Amazon Echo, nem úgy tűnik, hogy bármiféle korlátba ütköznénk, hiszen már most irányíthatjuk vele a világítást, fűtést, vagy a szórakoztató elektronikát.
Az Amazon szemmel láthatóan vezetni akarja az iparágat. A tavalyi legutóbbi akvizíciója például a videós kapucsengőket gyártó Ring vállalat felvásárlása volt, egymilliárd dollárért.
A routerek tekintetében a Google számít komoly versenytársnak a Google Wi-Fi nevű termékükkel. Másik nagy játékosok a pályán az Apple, amely viszont abbahagyta az AirPort routerek árusítását. Vagy a Cisco, aki eladta a LinkSys-t a Belkin cégnek, még 2013-ban.

Mikor ezek az események napvilágot láttak, a legnagyobb versenytárs Netgear részvényei órákon belül 5%-ot estek.

Wi-Fi-piacon az Amazon

2014-ben San Franciscóban alapították meg az Eero céget, a fő célkitűzéssel, hogy a Wi-Fi router egy könnyen használható eszköz legyen, amely az otthonok összes helyiségében használható.
2015-ben, miután lehetővé tették az előrendeléseket az Amazonon keresztül, két hét alatt 2,5 millió dollár értékű eszközt értékesítettek.
Az Amazon szolgáltatásaiért felelős alelnök, Dave Limp így kommentálja ezt:

„Van ez a víziónk, hogy ez az okosotthon-dolog még könnyebben kezelhető legyen. Elkötelezettek vagyunk az innováció irányába, és a fogyasztóink is ezt várják tőlünk.”

Limp még tavaly novemberben mondta el, az Alexa és az Echo készülékeknek köszönhetően megduplázták a az Amazon okosotthon elképzelésén dolgozó csapatuk létszámát 2017 ősze óta.
Az Eero ügyvezetője, Nick Weaver pedig így összegezte:

„Az Eero küldetése már a kezdetektől fogva az volt, hogy az otthoni technológiákat használhatóvá, működővé tegye. Azért kezdtünk a Wi-Fivel foglalkozni, mert az az alapja minden modern otthon technológiájának.”

Az Eero 2014-es alapítása előtt Weaver a Menlo Ventures-szel dolgozott, és már akkor úgy vélték, az Amazon segíthet abban, hogy az Eero világszerte még több ügyfélnek tudjon segíteni.
Az Amazon is megerősítette, miszerint az Eero termékei nagyon magas arányban kapnak pozitív értékeléseket a honlapjukon.

„A megbízható Wi-Fi fontos az Amazon okosotthon technológiáihoz. Például, ha nem elég jó a hálózati kapcsolatod, a Fire TV nem fog megfelelően működni 4K HDR videók esetében. A Ring termékek hasznossága azon múlik, hogy mennyire stabil és jól működő interneted van. Ha pedig a jövőben az Amazon piacra dob mondjuk egy otthoni robotot, annak is rendesen kapcsolódnia kell, mindegy, hogy éppen hol van a házban.”

Elmondhatjuk, hogy egy Wi-Fi-otthon, akár még az Amazonnak is segítségére lehet abban, hogy a többi termékét és szolgáltatását biztosan a megfelelő színvonalon tudja biztosítani.

Olvastad már? Mi az összefüggés a bitcoin aktivitása és Irán között?

Forrás: cryptodaily.co.uk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

 

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!