Szuperciklus várhat a bitcoinra, ha beüt az intézményi FOMO

-

Ebben a cikkben nem szeretnénk senkit vásárlásra buzdítani, vagy BTC-árfolyamot jósolni. Mindössze a BTC árfolyamát és annak értékes technológiaként való társadalmi megítélését szeretnénk megvizsgálni.
Sokak szerint most egy olyan küszöb előtt állunk, amelyet megugorva a Bitcoin egy szuperciklusba lép, és a pénzügyi rendszer összes területébe beszivárog.

A társadalmi megítélés fontosabb, mint a technológia?

A teljes érv azon alapszik, hogy az utóbbi években kriptopénzek piaca elsősorban társadalmi, nem pedig technológiai aspektusból változott meg minőségében. A Bitcoin technológiája viszonylag lassan fejlődik, a társadalom hozzáállása pedig egyénenként eltérő lehet.
A jelenlegi nézőpontból egy igencsak kritikus narratíva dőlt meg, mégpedig, hogy az ár elérheti a nulla dollárt. Ha megfigyeljük a netes vitákat, szintén nem látunk olyan sok kommentet arra vonatkozóan, hogy a bitcoin csak egy rosszul végződő piramisjáték lenne. Most inkább azt hangoztatják, hogy egy nem korreláló, biztonságos értéktárolóval van dolgunk.
Az emberek manapság már nem félnek attól, hogy a bitcoin esetleg bedőlne. Még ha egy hasonló esemény meg is történne, úgy továbbra mindig kiterjedt felhasználóbázist találna magának a darkneten.
A nulla így gyakorlatilag lehetetlen, a rendszer pedig átvészelné az ehhez hasonló időket is. És ez még közel sem minden, a piacra ugyan is intézmények lépnek és léptek már be.
A különféle befektetési alapok BTC-t vásárolnak, a cégek BTC-t vásárolnak, a neves tőzsdék infrastruktúrákat hoznak létre a BTC-t illetően.
Ha valaki megkérdezi, hogy a bitcoin vajon eléri-e a nullás értéket, úgy nyugodtan mondhatjuk, hogy ha valamire a pénzügyi intézetek ráharapnak, akkor annak mégiscsak kell legyen valamiféle létjogosultsága.

Szuperciklus szuperbikákkal

A szuperciklus minőségbeli változásokat hozhat. Ez azt jelenti, hogy a bitcoinnak egy újabb jelentős elfogadottsági hullámon kell keresztülmennie, mire mainstreambe kerül – legyen az intézményi vagy nyilvános.
Volatilitása ellenére hosszú időre a pénzügyi stabilitás biztosításának elengedhetetlen eszközévé kell válnia. A hasznosság itt kulcstényező.
A hasznosság gyakorlatilag kétségkívül jelen volt mindig. Ami megváltozott, az mindössze a társadalmi megítélés.
Mindez pedig nagy átalakulásokhoz vezet, nemcsak a BTC ökoszisztémájában, de a teljes kriptovilágban. A szuperciklus vagy egy hosszan tartó bikafutam, vagy egy „holdraszállás” formájában kell, hogy megvalósuljon.
A radikális emelkedést kétféle érv támaszthatja alá. Az egyik az intézményi FOMO. Jelenleg senki sem tudja elképzelni, hová is vezethet egy ilyenfajta forgatókönyv. Soha nem látott szituáció lenne még a pénzügyi piacokon is.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. A részletekért kattints!

Az intézmények egyszer csak tudatosítanák, hogy lekésték a vonatot, és nem kínálhatnak ügyfeleiknek biztonságos vagyonokba történő befektetéseket. Annak köszönhetően, hogy az intézmények tényleg nagyon sok pénzzel rendelkeznek, lehetetlen megmondani, mi történne pontosan. Ki-ki képzelje el maga…
A második tényező a társadalmi narratíva megváltozása a hihetetlenül gyorsan növekvő infrastruktúrával kapcsolatosan. A kriptó mára már sokkal egyszerűbb és barátságosabb a nagyközönség számára. A tőzsdék sokkal nagyobb tömegeket szólíthatnak meg.
A szuperciklus talán csak egy mese, a bitcoin azonban már számtalanszor bizonyította be, hogy lehetetlennek tűnő dolgokra is képes.

Olvastad már? A bitcoin legfőbb előnyei, amelyekkel érdemes tisztában lenni

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!