A bitcoin legfőbb előnyei, amelyekkel érdemes tisztában lenni

-

Mindnyájunkkal előfordult már, hogy olyat kellett elmagyaráznunk, amiről a másik félnek nincs semmi tudása. Ez sokszor nehéz, de a cikkben szereplő előnyökkel, akár a szkeptikusokat is meggyőzhetjük.
A bitcoin előnyeit sokszor nehéz elmagyarázni, ugyanis azok, akik nem tudnak róla sok mindent, általában nagyon szkeptikusak. Az első dolog, amit megkérdőjeleznek általában az, hogy hogyan lehet valami olyannak értéke, amely nem egy fizikailag megfogható dolog.
A The Startup nemrég egy Medium-bejegyzésben magyarázta el a bitcoin legfőbb előnyeit a hitetlenek számára.

Személyazonosság és adatvédelem

A bitcoin egyik legnagyobb előnye a hagyományos pénzügyi eszközökkel szemben az adatvédelem. Manapság a legkisebb pénzmozgásért is azonosítanunk kell magunkat és a pénz eredetét.
Ahogy a világ egyre jobban egy készpénz nélküli világ felé halad, úgy minden egyes tranzakció személyhez köthető lesz, így a bankok és cégek hihetetlen mennyiségű adattal bírnak majd a költekezési szokásainkról.
Lehet, hogy nincs semmi rejtegetnivalónk, de az adataink védelme továbbra is alapjog. A bitcoin és a többi adatvédelemre összpontosító kriptopénzt bizonyos szintű anonimitást és adatvédelmet nyújthatnak pénzmozgás esetén.
A bitcoin mindig és mindenhol működni fog, hacsak nem áll le teljesen az internet. Az olyan centraliált platformok, mint a bankok és hitelkártyák azonban akár egy meghibásodás esetén is teljesen leállhatnak. A bitcoin globális hálózata ezzel szemben létrejötte óta szüntelen üzemel.
Mobilfizetéseket nagyon egyszerűen végezhetünk, nem kell értenünk a kriptográfiához hozzá, mint ahogy egy email elküldése esetén sem kell tisztában lennünk a TCP/IP protokollok működésével.

Bitcoin: alacsony költséges és nagy sebesség

A bankok és az olyan fizetési platformok, mint a PayPal több milliárd dollárt keresnek az ügyfelek pénzének kezelésével és az utalási költségekkel. A SWIFT magas költségei és alacsony sebessége elavultnak mondható az elterjedtsége ellenére.
A bitcoint percek alatt bárhová küldhetjük a költségek töredékéért és az utalás mértéke alapján sem kell többet költenünk.
A bitcoin emellett teljes irányítást ad a pénzügyek felett. Dél-Amerika nagy részében és számos ázsiai országban tőkeszabályozással irányítják, hogy az emberek mit csinálhatnak a saját pénzükkel.
A gazdasági problémák fokozódásával egyre elterjedtebbé válhatnak ezek a korlátozások, így az emberek elveszítik az uralmukat a saját pénzügyeik felett.
Az autoriter rezsimek és bankrendszerek korlátozzák a szabadságot, de a bitcoin ezt visszaadhatja. Bárhová küldheted és bárhol fogadhatod, anélkül, hogy bárki beleszólva vagy megfigyelne.
A központi bankok mindemellett a tőke áramlását is manipulálják, amivel hatalmas hitelválságokat és adósságokat alapoznak meg. A bitcoin készletét és inflációját nem lehet manipulálni, a készlete végleges, ezzel szemben a dollárt hatalmas mennyiségben kezdték nyomtatni az elmúlt pár hónap során.
Ez csak néhány a bitcoin számtalan előnye közül a hagyományos pénzügyekkel szemben. Ez egy forradalmi technológia, ami visszaadja a felhasználói számára a pénzügyi szabadságukat.

Olvastad már? Melyik kriptovaluta a legnépszerűbb a befektetők körében?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!