Melyik kriptovaluta a legnépszerűbb a befektetők körében?

-

A kriptopénzekről szóló azon adatok, amelyek a kapitalizációról és az árfolyamról adnak információkat, hasznosak. Ennek ellenére nem szolgáltatnak tudást arra vonatkozóan, hogy melyik kriptovaluta található meg leggyakrabban a befektetők portfólióiban.
A Shrimpy Portfolio Management nemrég olyan kutatási eredményeket tett közzé, amelyek a kriptopénzeket azok népszerűsége szerint rangsorolja.

Kiterjedt felmérés

A kriptopénzek piaca tele van kétségekkel. Ezek főleg abból származnak, hogy sok információt nem lehet megtalálni vagy megállapítani – nem mindig vannak adataink az adott vagyoneszköz legitimitását, elfogadottságát, közösségi támogatottságát illetően, stb.

A rangsor célja, hogy megmutassa azon vagyoneszközöket, amelyeket a kriptobefektetők valóban birtokolnak. Nem spekuláción, hanem valódi, több tízezer kriptobefektető bevallásain alapszanak.

A Shrimpy egy saját portfólió létrehozását szolgáló alkalmazás, amely ezen felül sokféle digitáliseszköz-portfólió kezelésére képes. Az applikáció a Shrimpy által támogatott 17 különböző kriptováltóval is összekapcsolható.
Lássuk hát, melyek azok a kriptopénzek, amelyek a befektetők körében a leginkább népszerűek, és amelyek a leginkább megtalálhatók a kriptoszámlákon és -tárcákon. Csak hogy világos legyen. Ez a statisztika a kriptopénzek bármiféle értékét figyelmen kívül hagyja.
Tehát, ha valamilyen befektetőnek 100 USD értékű befektetése van, melyet 70 százalékban ETH és 30 százalékban BTC alkot, miközben egy másik befektető 10 USD-s portfólióját teljes mértékben BTC alkotja, akkor a statisztika szerint a BTC-nek 100 százalékos a népszerűsége, mivel mindkét portfólióban megtalálható, az ETH-nek pedig 50 százalékos, mivel csak az egyikben.

Bitcoin ATM-ek már Budapesten az Árkádban, Westendben és az Alleeban, illetve a Miskolcon, a Miskolc Plázában. A CoinCash ATM-ekről részletes leírásáért katt ide.

Összpiaci érték

Még mielőtt megnéznénk a legkedveltebb kriptopénzek listáját, tekintsük meg a piaci kapitalizáció szerinti rangsorolást. Csak összehasonlításképpen.

blog.shrimpy.io

A fenti abrán jól látható, hogy a bitcoin rendelkezik a legnagyobb összpiaci értékkel, jelentősen lekörözve a többi versetnytársát.
A bitcoin a valóságban a teljes piac 66%-át uralja. Ezen mérőszám alapján megalapozottan feltételezhetjük, hogy a legtöbb befektető elsősorban a BTC iránt érdeklődik, ha portfóliójáról van szó.
És akkor, ahogy ígértük, nézzük meg a legkedveltebb kriptopénzeket.

A győztes pedig…

Ha nem a piaci kapitalizációt, hanem a kriptóba befektetőket vesszük figyelembe, akkor a győztes … újra a bitcoin. A lenti grafikon láttán azonban elmondható, hogy nem uralja annyira dominánsan a piacot, mint a fenti ábrán.

blog.shrimpy.io

A BTC és az ETH esetében tahát a két grafikon valamilyen szinten összhangban áll. A befektetők 54,5 százaléka például rendelkezik valamennyi ETH-tartalékkal.
A fekete bárány ebben az esetben a Binance Coin. Ez a harmadik helyre került az utóbbi felmérésen, míg értéke szerint a 9. helyen tartózkodik.
Látható tehát, hogy a bitcoin minden tekintetben uralkodó. A piaci kapitalizáció első helyét még sokáig megtarthatja, a népszerűségi listán viszont már nem ilyen biztos a pozíciója. Meglátjuk, mit hoz a jövő, illetve hogy sikerül-e vastrónját valamilyen altcoinnak megdöntenie.
Egy közösségi felmérésen egyébként mi is megkérdeztük olvasóinkat, ők melyik kriptopénzben bíznak, ha profitról van szó. A szavazók nagyjából kétharmada, 76 ember a bitcoinra voksolt, majd őt követte 36 szavazattal az ETH. A mi eredményeink inkább a piaci kapitalizációt tükrözik.
A kérdőívet és az eredményeket ide kattintva érhetitek el.

Olvastad már? Tim Draper bitcoinbefektetésre ösztönzi az Y generációt

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!