Növekszik a Github Bitcoin-közössége

-

A GitGitRun.com legfrissebb adatai szerint a Github Bitcoin-közössége már több mint 2800 tagot számlál, egyesek szerint azonban a valódi érték a 3000-et is meghaladhatja.

Növekszik a Github Bitcoin-közössége

A Github egy igencsak jól ismert online fejlesztőcsomópont, ahol szakértők és amatőrök egyesíthetik erősségeiket, nézhetnek át kódokat, menedzselhetnek projekteket, építhetnek közösen szoftvert, stb.

Ez a hely egyben egyfajta homokozó, ahol minden kód szétszedhető, alaposan megvizsgálható és tanulmányozható, illetve fejleszthető, ha arra szükség van.

Az ilyen platformokon azonban nehezen lenne elképzelhető, hogy a digitális valuták – vagyis olyan pénzek, amelyek mögött tisztán valamilyen programkód áll – koncepciói ne keltenék fel a fejlesztők figyelmét.

A Bitcoin különösen nagy népszerűségnek örvend, egyedi természete miatt, valamint azért, mert a pénzügyi világot hivatott teljesen megváltoztatni.

Most, a GitGitRun.com legfrissebb adatai szerint úgy tűnik, hogy a Github Bitcoin-közösségének pénteken sikerült elérnie a 2800-as létszámot.

A u/THE_ReD_TrucK Reddit-felhasználó mindenesetre megjegyezte, hogy mivel nem minden repót követnek nyomon, akár az is elképzelhető, hogy a githubos Bitcoin-fejlesztők valódi száma könnyen megközelítheti a 3000-et.

Természetesen nem egyszerű meghatározni a közösségi közreműködők pontos számát, mivel sokan közülük nincsenek nyomon követve, mások valamilyen oknál fogva kétszer kerülnek a listára, stb. Ilyen okoknál fogva összetett feladatnak néz elébe, aki a közösség létszámát szeretné meghatározni.

A GitGitRun azonban egyértelműen azt jelzi, hogy a közreműködők száma folyamatosan növekszik.

De mindenféle számtól eltekintve mégis tényként kezelhetjük azt, hogy egyre több és több fejlesztő próbálja tökéletesíteni, és tökéletesíti is a technológiát.

Ez fontos annak érdekében, hogy még megbízhatóbbá és hozzáférhetőbbé tegyék azt bárki számára.

Geopolitikai és más nehézségek nehezítik a fejlesztők helyzetét

A kód vizsgálata és csiszolása, az új patchek és fejlesztések létrehozása, valamint a BTC problémáival vívott harc nem könnyű feladat. Ahogy azonban a bitcoin elfogadottsága egyre inkább terjed világszerte, ugyanez igaz a fejlesztőkre is, akik csak a közösség segítségével képesek egyről a kettőre jutni.

A blokklánc technológiáján dolgozó GitHub-közösség főleg 2019-ben jelentős nehézségekkel nézett szembe, miután a GitHub az amerikai kereskedelmi korlátozásokra hivatkozva hozzáfogott az iráni fiókok felderítéséhez és letiltásához.

Ez megakadályozta az iráni blokkláncfejlesztőket abban, hogy részt vegyenek a szoftver azon projektjeiben, amelyek privát adattárakat vagy fizetett szolgáltatásokat igényeltek.

Ezek jelentős következményekkel jártak, nemcsak a szívesen látott közösségi tagok számában, de a fejlesztők szakmai és személyes életében is.

Hasonló korlátozások szintén érintették az iráni kitelepülteket, akik Európába vagy Észak-Amerikába vándoroltak.

Sokan azonban megtalálták annak a módját, hogyan kerüljék ki a tiltást, és dolgozzanak tovább a felemelkedőben lévő technológiákon, amely tovább bizonyítja a decentralizált közösségek erősségét és elhivatottságát.

Olvastad már? Digitális pénz kibocsátását tervezi az angol jegybank

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: othree

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!