Charlie Lee, a Litecoin alapítója szerint a blokkjutalom 1%-ának eladományozása teljes mértékben finanszírozná a Litecoin fejlesztését.

Ezzel a javaslattal próbálja megoldani a különböző kezdeményezések forráshiányát.

A litecoinbányászok 1%-os adománya biztosíthatná a további fejlesztéseket

Lee szerint a litecoin, a dogecoin és egyéb Scryt-algoritmus-alapú bányászok megengedhetnék maguknak a blokkjutalom megosztását.

A Litecoin Foundation, a litecoin egyik fő fejlesztője azonban pénzügyi problémákkal küzd, amelyet a hosszú medve piac okozott.

A javaslat nagy port kavart, ugyanis a bányászás eddig mindig is egy korlátozások nélküli és önkéntes tevékenység volt. A jutalmak mindig is a bányászoknál maradtak és mindig vitákat szított, amikor valaki ezen változtatni próbált.

A Litecoin előzetes bányászás nélkül indult, míg az olyan projektek, mint a zcash megalapozták, hogy a fejlesztők korai bányászással jutalmazták meg magukat.

A bitcoin cash is bányászadóval hergeli a közösséget

Lee javaslata nem sokkal azután jelent meg, hogy a bitcoin cash úgy döntött, adót vet ki a bányászokra.

A bitcoin cash május 15-től kezdve 12,5%-os bányászadót vet ki mindenkire, aki blokkokat szeretne találni. Ha valaki ezt nem fizeti be akkor, a kibányászott blokk érvénytelennek minősül.

A litecoin javaslata annyiban más, hogy önkéntes lenne, de így is egy olyan dologba próbálna belenyúlni, amelynek a szabadság lenne az egyik alapvetése.

A litecoinbányászás már önmagában is nehézségekkel küszködik, miután 12,5 litecoinra csökkent a blokkjutalom. A jelenlegi blokkjutalom alapján naponta 3816 dollár jövedelem származhat a litecoin és dogecoin bányászásából.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. A részletekért kattints!

A litecoinbányászok összteljesítménye 70%-ot esett a feleződés előtti csúcshoz képest. A litecoin hálózata nagyjából 142 TH/s hashrátával bír, ami töredéke a bitcoin cash vagy a bitcoin hálózatához képest.

A Scrypt-bányászás sokkal kisebb mértékben zajlik, kevésbé népszerű gépekkel, ugyanis a legtöbb gépet SHA-256 bányászatra gyártják.

A litecoin árfolyama jelenleg 53,51 dollár, néhány alkalommal a 60 dollárt is átlépte rövid ideig.

Továbbra is az egyik legjobban pénzzé tehető altkoinok között van a napi 3 milliárd dolláros forgalmával, ezzel maga mögött hagyva a bitcoin casht és az xrp-t is.

A litecoint sokan a bika piac hírnökének tartják, ennek ellenére a 350 dolláros csúcstól nagyon távol áll, de továbbra is sokan kereskednek vele.

Olvastad már? Tim Draper bitcoinbefektetésre ösztönzi az Y generációt

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂