Elon Musk elmondta, mit is gondol a bitcoinról és a kriptoról

-

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója már számos misztikus Twitter-üzenetet írt a kriptopénzekről, de egy január 20-ai podcastban végre megosztotta valós gondolatait.

Főleg az illegális tranzakciókról beszélt, hozzátéve, hogy „megoszlanak a véleményei a bitcoinról.”

A milliárdos nemrég azután került a figyelem középpontjába, hogy számos rövid és rejtélyes üzenetet írt a kriptopénzekről. Január 10-én egy üzenetben azt írta, „*nem* a bitcoin a jelszavam”.
2019 áprilisában egy üzenetben azonban azt írta, hogy „a kriptopénz a jelszavam”.
Ezeket sokan viccnek gondolták, akárcsak azt, hogy „a Tesla 420 dolláron lekerül a tőzsdéről”. Musk múltja azonban a pénzügyi technológiákhoz köthető.
1999-ben ő alapította meg az X.com-ot, egy olyan internetes bankot, amelyet ma PayPal néven ismerünk.
A céget a podcastban is megemlítette:

„Ha a PayPal véghez vitte volna a terveimet, akkor szerintem most a világ legértékesebb cége lehetne.”

A fehér könyv ötletes

A podcast házigazdája ezután megkérdezte Muskot, hogy mit gondol a bitcoinról és a kriptopénzekről, ugyanis ezek sokban hasonlítanak az X.com-hoz. Musk erre felelte, hogy „megoszlanak a véleményeim a bitcoinról.”

Satoshi fehér könyvéről úgy hiszi, hogy „nagyon ötletes”.  Hozzátette, hogy a kriptopénzekről alkotott álláspontja általában „feldühíti a kritpopénzekkel foglalkozó embereket.”

„Vannak tranzakciók, amelyek nem törvényes keretek között zajlanak, ezeket általában készpénzzel rendezik. De ahhoz, hogy illegális tranzakciók történjenek a készpénzt legális tranzakciókra is használni kell. Így kell egy illegális-legális híd, és szerintem itt jönnek a képbe a kriptopénzek.”

Musk szerint a készpénzt egyre nehezebb használni, de bármilyen alternatívának szintén alkalmasnak kell lennie legális és illegális célokra, különben „nem lenne értelme”.
Annak ellenére, hogy Elon Musk nem áll ki teljesen a kriptopénzek mellett, egy célra tökéletesnek találja őket:

„Kell lennie egy áthidalásnak a legálisból az illegálisba. Itt léphetnek a kriptopénzek a készpénz helyébe. Nem tudom elképzelni, hogy a kriptopénz csak a tranzakciók adatbázisa lenne.”

Az illegális tevékenységek negativitásának ellenére hangsúlyozta, hogy „nem ítélkezik a kriptopénzekről.”

Bővült Magyarország legnagyobb bitcoin automata hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit Budapesten az Árkádban, a Westendben és az Alleeban, illetve Miskolcon, a Miskolc Plázában.

Musk szerint a kormányok számos dologban követnek el túlkapásokat:

„Szerintem nagyon sok olyan dolog van, amelynek nem kellene illegálisnak lennie. Úgy hiszem, hogy a kormány túl sok törvényt hoz és nem kellene ennyi dolgot illegálissá tenni.”

Ugyan Musk nem támogatja teljes mértékben a kriptopénzeket, de nem is ellenzi őket.
Az interjúban azt is elmondta, hogy a „bankok bajban vannak”, valamint, hogy elsődleges ellenfelük az olyan cégek, mint a Stripe.

Olvastad már? Charlie Lee közösségi adót vezetne be a litecoin bányászatára

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!