A bitcoin nem tulipán, „a készpénz vacak”

-

Jamie Dimon, JP Morgan-vezérigazgató, a bitcoin és más kripopénzek („legalább látszólag”) egyik legnagyobb szószólója, ezen a héten nem szidta a kriptopénzt Davosban.
Egy CNBC-nek adott interjújában az egyik legnagyobb amerikai bank vezetője azt mondta, az egyetlen lufi, amit ő most fújódni lát, az az Egyesült Államok nemzeti adóssága.

Jamie gyakran hivatkozott „csalásként” a bitcoinra, pontosabban egy olyan lufiként, amelynek nem lesz szép vége.
2017-ben aztán, amikor a bitcoin elérte eddigi rekordárfolyamát, Jamie az összes kereskedőjét megfenyegette, hogy kirúgja őket, amennyiben bitcoint longolnak, mivel az „butaság”, és nincs összhangban a szabályaikkal.
2017 szeptemberében Jamie az intézményi Investor Alpha konferenciát az alábbit mondta:

„Rosszabb, mint a tulipánhagymák. Ennek sem lesz jó vége. Valakinek a feje fog hullani. Egyszerűen nem valódi dolog, végül pedig tönkremegy.”

A bitcoint akkor 5000 dollár körül kereskedték, 3 hónappal később viszont már 20 ezerért.
Sokakban kelthet mély benyomásokat, hogy Jamie-t kriptobikaként hallhatták felszólalni a davosi Világgazdasági Fórumon. Mintha a kriptopénz betört volna a tudatába.
Amikor a lufikról kérdezték, azt mondta: „csak az államadósság”.
Aztán a Federal Reserve és más jegybankok szidásával folytatta, hozzátéve:

„Az emberek most azt hiszik, hogy a jegybankok világszerte azt tesznek, amit csak akarnak. Hát nem így van.”

Csak egy igazi kriptobika jöhet elő ilyen érvekkel a fiatalapú pénzügyi rendszerrel szemben (na jó, lehet egy kicsit túloztunk).

A bitcoin nem tulipán, „a készpénz vacak”

„Cash is trash”, azaz a készpénz vacak – ezt mondta ezen a héten Davosban Ray Dalio, milliárdos befektető.
Az attól való félelem, hogy az inflációs lufi révén a készpénz minden értékét elveszíti, arra ösztönözte az embereket, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptopénzekhez forduljanak. Venezuela élő példát szolgáltat mindarra, mi történik, ha a fiat rendszer csődöt mond.
A Federal Reserve masszív, likviditást elősegítő lépései láttán egyre több ember véli úgy, hogy minél gyorsabban meg kell szabadulniuk a készpénzüktől.
Olyan alternatívák felé terelik őket, mint részvények, kötvények stb., csak hogy kimenekítsék párolgó dollárjaikat.

Olvastad már? Melyik kriptovaluta a legnépszerűbb a befektetők körében?

Forrás: 7bitcoins.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!