Koronavírus – egyre gyakrabban reagál a bitcoin a világ történéseire

-

Megnövekedett volatilitást értek el a bitcoin piacai, miután egyre több vészjósló hír jelent meg a kínai koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.
Az utóbbi napok mintázatokat fedhetnek fel a kockázat BTC-kereskedésre való hatásaival kapcsolatban.

Más veszély, más kereskedési mintázat

A bitcoin olyan viselkedésformát mutat, amely során új kereskedési mintáit ismerhetjük meg. A koronavírus-járvány és a kínai mozgáskorlátozások, együtt a holdújév ünnepével, jelentős pangást okoztak a kínai nemzetközi részvények piacán.
A bitcoin azonban a részvényekhez viszonyítva egy újabb kereskedési mintázatot tárt fel. A tevékenységek hullámzása egyszerre jelenthet árfolyamcsökkenést vagy olyan ralikat, amelyek azt sugallják, hogy a BTC mindemellett egy kockázatkerülő eszköz is.


Januárban már sikerült néhány olyan adatot összegyűjteni, amelyek a drámai hírek során szolgáltattak információt a bitcoin működéséről. A vezető kriptopénz elkezdett makrofaktorokra is reagálni, ahogy azt Alex Krüger piacfigyelő kommentárja is hosszasan ecseteli.
A BTC azonban nem úgy viselkedett, mint az arany, amely már hosszú ideje biztosít kockázatkerülő alternatívát a részvénymozgások ellensúlyozására. A bitcoin ehelyett a saját feje után ment, és megmutatta, mire képes bizonyos események és hírek láttán, hallatán.
Az iráni feszültség és a januári krízis miatt az első rali 9000 dollár fölé emelte az árfolyamot. Most, hogy a koronavírus kibontakozóban van, újra hajlamossá váltunk egy hasonló forgatókönyvre.
A bitcoin olyan módon kezdett el viselkedni, amely képes a drámai, előre nem látható események ellensúlyozására.

Instabilitáskor viszik mint a cukrot

A bitcoint a hiperinfláció számos példájában felhasználták már, mostanra pedig a fizetések és az értéktárolás egyik alternatív eszközévé vált az instabil rezsimekben.
Ez ugyanakkor azt jelenti, hogy kriptoesszköz új kereskedési mintázata „unikornis” eseményekre reagál – jegyezte meg Krüger.
Bár nincs megjósolható kapcsolata a részvényekkel, mégis drámai napok következnek, arra nézve hogy vajon várnak-e ránk magasabb árfolyamok.

Ez illeszkedik ahhoz a narratívához, miszerint nehéz időkben jelentős a megbecsülés. Nem lehet azonban pontosan megállapítani, hogy hogyan reagál az árfolyam a váratlan bejelentésekre.
A bitcoin eddig elkerülte a januári mélypont jóslatát. Egy legutóbbi, 9000 dollár fölé való értékelődés egy újabb kicsi ralira ad lehetőséget februárban, amely hagyományosan is erős hónapja a vezető kriptopénznek.
A több száz dolláros váratlan rali a koronavírus hírei után szintén kihatással volt a határidős piacokra. Az, hogy a bitcoin kiszámíthatatlanná vált, minden bizonnyal megnövekedett likvidálásokhoz vezetett.
A cikk írásakor egyébként a bitcoint 8981 dolláron kereskedik, a kereskedési volumen pedig 13 milliárd dollár volt az elmúlt 24 órában.

Olvastad már? A bitcoin nem tulipán, „a készpénz vacak”

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!