Deutsche Bank: a kriptó nem mostanában fogja lecserélni a készpénzt

-

A Deutsche Bank elemzői szerint a készpénz helye elég biztos a jövőben, még az egyre növekvő számú digitális és kriptopénz mellett is.

A kriptó sem gyorsítja fel a készpénz eltűnését

Egy nemrégiben publikált Deutsche Bank-tanulmányban a kutatók amellett érvelnek, hogy a kriptók növekvő népszerűsége ellenére a készpénzmentes világ még messze van.
Akkor is, ha sok országban már tényleges intézkedéseket hoztak a fizikai pénzforgalom csökkentésére.

„Valószínűtlen, hogy a készpénz eltűnjön a közeljövőben. Mindemellett igazi digitális fizetési forradalom zajlott le az elmúlt tíz évben. A készpénz veszít a jelentőségéből, mint fizetőeszköz. Néhány országban már el is kezdték kivonni a nagyobb címleteket, amelyek körülbelül 100 dollárral egyenértékűek. Ezzel párhuzamosan intézkedések születtek, hogy lecseréljék a tradicionális készpénzforgalmat a digitális megoldásokkal.”

Ázsiában az elektronikus fizetés mára teljesen megszokottá vált, köszönhetően az AliPay és WeChat platformoknak, amelyek hatalmas mennyiségű tranzakciót bonyolítanak.
Kínában szintén csatát vesztett a készpénz, ahol a hatóságok minél inkább szeretnének belelátni az állampolgárok pénzügyeibe.
Ahogy korábban már megjelent a sajtóban, más országok is, mint például Malajzia vagy Ausztrália szintén lépéseket tettek a készpénz korlátozására.
Legtöbbször ezen intézkedéseket azért alkalmazzák a különböző kormányok, hogy csökkentsék a forgalomban lévő nagy címletek számát, amelyeket főleg a feketegazdaságban használnak.
Mindenesetre a készpénz kora még nem járt le, és sok kutatás jutott arra, hogy az emberek szívesen birtokolnak kézzel fogható pénzt, még pénzügyi és politikai bizonytalanságok közepette is.
Még az ismert milliárdos, Warren Buffett is elkezdte növelni a készpénzállományát. A nyilvános, 2019 év végi információk alapján a Berkshire Hathaway mintegy 128 milliárd dollárnyi készpénzzel rendelkezik, utoljára a 2008-as válság előtt tartottak ennyit.

A digitális pénzeszközök fenyegetést jelentenek a pénzügyi stabilitásra

Amellett, hogy az érvelés alapján a Deutsche Bank szerint a kriptó nem fogja lecserélni a készpénzt, a jelentés kitér arra is, hogy a globális pénzügyi és politikai stabilitásra bizony komoly hatással lesz.
A Facebook Libra projektjének kihirdetése után számos kormányzat bizonyítottan fontolóra vette a saját kriptopénz kibocsátásának lehetőségét.
A múlt héten pont a kanadai központi bank csatlakozott az angol, svájci, és néhány másik ország által létrehozott munkacsoporthoz, amely a kormányzati kriptó lehetőségeit vizsgálja.
Viszont még 2019 decemberében Stephen Poloz, a Kanadai Nemzeti Bank kormányzója nyilatkozott úgy, hogy a készpénz még mindig jobb, mint a kriptó.

Olvastad már? A bitcoin legfőbb előnyei, amelyekkel érdemes tisztában lenni

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!