A megkérdezett amerikai befektetők több mint 25%-a rendelkezik jelenleg bitcoinnal

-

A Bitcoin-ETF elindítása kulcsfontosságú szerepet játszott a bitcoin elfogadásának növekedésében.
A Grayscale Investments hétfőn közzétett jelentése szerint a megkérdezett amerikai befektetők több mint egynegyede (26%) mondta azt, hogy már rendelkezik Bitcoinnal (BTC).

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ebből a tulajdonosi csoportból 46% és 44% egyszerre Ethereumot (ETH) és Dogecoint (DOGE) is tartott a számláján.
A résztvevők több mint háromnegyede (77%) azt mondta, hogy valószínűleg tőzsdén kereskedett alapon keresztül szerezne kitettséget a Bitcoinban.
A felmérésben 1000 személy – 25 és 64 év közötti válaszadó vett részt. Mindannyian legalább 10.000 dollár befektethető háztartási vagyonnal rendelkeztek (kivéve a munkahelyi nyugdíjalapokat vagy ingatlanokat) és legalább 50.000 dollár háztartási jövedelemmel.
A legtöbben egy kereskedési alkalmazáson keresztül vagy közvetlenül egy kriptotőzsdén keresztül fektetnek kriptovalutákba.

Nagyon kevesen fektetnek bitcoinba hagyományos brókercégen vagy iparági szakembereken keresztül. Valójában azon válaszadók száma, akik pénzügyi tanácsadót használnak a kriptokitettséghez, a 2020-as 30%-ról idén az igencsak alacsonynak számító 11%-ra csökkent.
A befektetés megtervezését tekintve háromszor annyi befektető fontolná meg a BTC birtoklását inkább befektetésként, mint valutaként.
Továbbá a résztvevők több mint 50%-a azt mondta, hogy a bitcoint hosszú távú játéknak tekinti, amely illeszkedhet az általános portfólióstratégiájukba. 77% nyilatkozta, hogy az elmúlt 12 hónapban vásárolt BTC-t. A válaszadók 91%-a jelenleg „zöldben van” a befektetését illetően.

A bitcoin elfogadása szinte minden korcsoportban, nemben és iskolai végzettségi szinten közel általános növekedést mutatott.
A beszámolók szerint a népszerűség fő okaként a nagyon alacsony összegek befektetésének lehetőségét, az azonnali elérhetőséget és a nagy ágazati növekedési potenciált említették.

Olvastad már? A virtuális földterületek leuralták az NFT-piacot a forgalom tekintetében

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!