A virtuális földterületek leuralták az NFT-piacot a forgalom tekintetében

-

Az elmúlt hét NFT- és Metaverse-eladásai alapján a digitális földek iránti kereslet minden más nem helyettesíthető tokent, műtárgyat és gyűjteményt megelőzött.
A digitális földek nagy keresletnek örvendenek az amúgy is igen jövedelmező piacon, amint azt a múlt heti NFT- és Metaverse-eladási adatok is mutatták.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A NonFungible nevű iparági mérőplatform adatai szerint az elmúlt héten több mint 300 millió dollár értékű NFT-értékesítés történt. Ennek közel egynegyede a Sandbox Metaverse digitális földterületeire vonatkozott.
Az elmúlt héten a tíz legnagyobb Metaverse-NFT eladás közül az öt valamilyen játékokban található digitális földterületekre vonatkozott.
A Sandboxban összesen 70,5 millió dollár értékben 4.433 eszközért cserélt gazdát az elmúlt héten – ezzel ez a Metaverse-gyűjtemény kaszálta a legtöbb pénzt.
Bár a Decentraland a második helyen állt a teljes kereskedési volumen tekintetében, az elmúlt hét tíz legdrágább metaverse NFT-eladása – 225.000 MANA (758.250 dollár) és 50.000 MANA (220.000 dollár) között – mind az Ethereum-alapú virtuális világra vonatkozott.

A Decentralanden 6,6 millió dollár értékben kereskedtek 399 eszközzel az elmúlt héten.
Eközben az elmúlt hét napban a CryptoVoxelsen körülbelül 650.000 dolláros volumenben kereskedtek 81 eszközzel, a Somnium Space-en 492.000 dollárral kereskedtek 40 eszközzel, a SuperWorldön pedig 227.600 dollárral 506 eszközzel – mindegyikük top kereskedése szintén virtuális földre vonatkozott.
A Metaverse az internet magával ragadó virtuális valóságélménye, amely blokklánc-technológiát és nem helyettesíthető tokeneket (NFT) használ az online fizetésre és a tárgyak birtoklására.
Ha például játékon belüli vásárlást hajtasz végre, akkor ténylegesen a tulajdonodban van a tárgy, és szabadon tarthatod, kereskedhetsz vele vagy adhatod el.

A DappRadar szerint a december 2-át megelőző 7 napban 106 millió dollár értékben adtak el Metaverse-földet több mint 6000 kereskedő között.

„Kétségtelen, hogy a Metaverse-földterületek a következő nagy sláger az NFT-térben. Rekord eladási számokat produkálva és folyamatosan emelkedő NFT-árakat produkálva a virtuális világok a kriptotér új csúcsáruja” – állította a DappRadar egy blogbejegyzésben akkor.

Júniusban egy virtuálisingatlan-befektető cég megdöntötte a Decentraland rekordját a valaha eladott legdrágább digitális földterület tekintetében, miután 913.000 dollárt költött 259 parcellára.
Az Opensea NFT-piacon a Sandbox és a Decentraland megtartotta helyét mint a platformon az elmúlt héten legnagyobb kereskedési volument produkáló eszközök.

Olvastad már? Újra nagyot eshet a BTC, mielőtt megkezdődne a „lassú őrlés felfelé”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!