A Huobi és a Shiba Inu is segít a BitMartnak leküzdeni a 200 millió dolláros hacket

-

A hétvégén a hackerek közel 200 millió dollárt zsákmányoltak, 20 különböző tokent sikerült meglovasítaniuk.
A BitMart tőzsdén történt közel 200 millió dolláros hackelést követően a Shiba Inu (SHIB) közösség és a Huobi Global kriptotőzsde célja, hogy segítsen a tőzsdének megerősíteni a biztonságot és nyomon követni az ellopott eszközök útját.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


December 5-én a BitMart kriptotőzsde egy, az Ethereum (ETH) és a Binance Smart Chain (BSC) blokkláncokon keresztül üzemeltetett forró tárcáját hackerek támadták meg és fosztották ki.
Ennek eredményeként a hackereknek több mint 196 millió dollárt sikerült ellopniuk, nagyjából 100 millió dollárt az Ethereum hálózaton keresztül, és körülbelül 96 millió dollárt a BSC blokkláncon keresztül.


Nem sokkal azután, hogy a BitMart vezérigazgatója, Sheldon Xia megerősítette a hacket, a Huobi bejelentette, hogy segít a BitMartnak nyomon követni a tőzsdén beáramló eszközöket, és jelenteni az ellopott pénzeszközökkel való egyezéseket.


Ezt követően a Shiba Inu közössége is megerősítette, hogy segíteni fog a feltört kriptotőzsdének, hivatkozva a már meglévő erőfeszítéseikre a ShibaSwap, egy közösség által épített decentralizált tőzsde potenciális biztonsági fenyegetéseinek felülvizsgálatában.


Xia azt is elmondta, hogy a tőzsde a saját pénzeszközeiből kártalanítja az érintett befektetőket.

„Több projektcsapattal is tárgyalunk, hogy megerősítsük a legésszerűbb megoldásokat, például a tokencserét. Egyetlen felhasználó vagyona sem kerülhet veszélybe” – tette hozzá.

A hackelés miatt a tőzsde kénytelen volt ideiglenesen leállítani minden ki- és beutalást. Xia azonban bízik abban, hogy a BitMart december 7-ig újraindítja a szolgáltatásokat.

A Synapse Bridge láncközi protokoll nemrég hárított el egy több millió dolláros exploitot az Avalanche Neutral Dollar (nUSD) Metapoolon.
Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a Synapse Bridge megakadályozta, hogy egy hacker körülbelül 8 millió dollár értékű kriptovalutát lopjon el:

„Az elmúlt 16 órában felfedeztünk egy szerződéses hibát abban az eljárásban, ahogyan az AMM Metapool-szerződések kezelik a virtuális árszámításokat az alappool virtuális árával szemben”.

Bár a fenyegetést sikerült elhárítani, a Synapse Bridge hamarosan új nUSD poolokat telepített, hogy tovább erősítse a biztonságát a hasonló támadásokkal szemben.

Olvastad már?  200 millió dollárt loptak el egy Bitmart-hack során

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!