A Huobi és a Shiba Inu is segít a BitMartnak leküzdeni a 200 millió dolláros hacket

-

A hétvégén a hackerek közel 200 millió dollárt zsákmányoltak, 20 különböző tokent sikerült meglovasítaniuk.
A BitMart tőzsdén történt közel 200 millió dolláros hackelést követően a Shiba Inu (SHIB) közösség és a Huobi Global kriptotőzsde célja, hogy segítsen a tőzsdének megerősíteni a biztonságot és nyomon követni az ellopott eszközök útját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


December 5-én a BitMart kriptotőzsde egy, az Ethereum (ETH) és a Binance Smart Chain (BSC) blokkláncokon keresztül üzemeltetett forró tárcáját hackerek támadták meg és fosztották ki.
Ennek eredményeként a hackereknek több mint 196 millió dollárt sikerült ellopniuk, nagyjából 100 millió dollárt az Ethereum hálózaton keresztül, és körülbelül 96 millió dollárt a BSC blokkláncon keresztül.


Nem sokkal azután, hogy a BitMart vezérigazgatója, Sheldon Xia megerősítette a hacket, a Huobi bejelentette, hogy segít a BitMartnak nyomon követni a tőzsdén beáramló eszközöket, és jelenteni az ellopott pénzeszközökkel való egyezéseket.


Ezt követően a Shiba Inu közössége is megerősítette, hogy segíteni fog a feltört kriptotőzsdének, hivatkozva a már meglévő erőfeszítéseikre a ShibaSwap, egy közösség által épített decentralizált tőzsde potenciális biztonsági fenyegetéseinek felülvizsgálatában.


Xia azt is elmondta, hogy a tőzsde a saját pénzeszközeiből kártalanítja az érintett befektetőket.

„Több projektcsapattal is tárgyalunk, hogy megerősítsük a legésszerűbb megoldásokat, például a tokencserét. Egyetlen felhasználó vagyona sem kerülhet veszélybe” – tette hozzá.

A hackelés miatt a tőzsde kénytelen volt ideiglenesen leállítani minden ki- és beutalást. Xia azonban bízik abban, hogy a BitMart december 7-ig újraindítja a szolgáltatásokat.

A Synapse Bridge láncközi protokoll nemrég hárított el egy több millió dolláros exploitot az Avalanche Neutral Dollar (nUSD) Metapoolon.
Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a Synapse Bridge megakadályozta, hogy egy hacker körülbelül 8 millió dollár értékű kriptovalutát lopjon el:

„Az elmúlt 16 órában felfedeztünk egy szerződéses hibát abban az eljárásban, ahogyan az AMM Metapool-szerződések kezelik a virtuális árszámításokat az alappool virtuális árával szemben”.

Bár a fenyegetést sikerült elhárítani, a Synapse Bridge hamarosan új nUSD poolokat telepített, hogy tovább erősítse a biztonságát a hasonló támadásokkal szemben.

Olvastad már?  200 millió dollárt loptak el egy Bitmart-hack során

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!