200 millió dollárt loptak el egy Bitmart-hack során

-

A hackerek több mint 20-féle tokent loptak el, köztük olyan altcoinokat, mint a BNB, Safemoon, BSC-USD és BPay.
A Bitmart kriptotőzsde közel 200 millió dollárt veszített egy Ethereum és Binance Smart Chain blokkláncokon futó forrótárca kompromittálásában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 200 millió dolláros Bitmart-hacket először a Peckshield, egy blokkláncbiztonsági és -adatelemző cég fedte fel, amely eredetileg nagyjából 100 millió dollár átutalását azonosította az Ethereum blokkláncán keresztül.
A csapat további vizsgálata egyidejűleg 96 millió dolláros hackelést tárt fel a kriptotőzsde BSC-tartalékán keresztül:


A hackerek több mint 20-féle tokent vittek el, amelyek között olyan altcoinok vannak, mint a Binance Coin (BNB), Safemoon, BSC-USD és BNBBPay (BPay). Jelentős mennyiségű mémcoinokat, mint például BabyDoge-t, Flokit és Moonshotot is elloptak a hack során.
A Peckshield szerint a hack egy egyszerű utalás, csere, tisztára mosás eljárással történ.:
A Bitmart vezérigazgatója, Sheldon Xia később a Twitteren keresztül megerősítette, hogy a hack „nagyszabású biztonsági rést” használt ki az ETH és BSC hot walleteken:

„Ebben a pillanatban még mindig következtetéseket vonunk le az alkalmazott lehetséges módszerekről. A hackerek körülbelül 150 millió dollár értékű eszközöket tudtak kivenni”.


A kriptoökoszisztémát folyamatosan fenyegető hackertámadások kapcsán a Celsius kriptopénzkölcsönző platform is 50 millió dolláros veszteséget erősített meg a BadgerDAO decentralizált pénzügyi (defi) protokoll exploitja kapcsán.
Az első jelentések a BadgerDAO biztonsági réséről csütörtökön jelentek meg, amikor a protokoll hivatalosan bejelentette, hogy szerdán többször is kiutaltak jogosulatlanul elvett felhasználói pénzeket.

A Bitmarthoz hasonló megelőző intézkedéseket hozva a Badger csapata folytatta a probléma kivizsgálását, és a további veszteségek elkerülése érdekében befagyasztotta a protokoll összes okosszerződését.

Olvastad már? 47.000 dolláron a bitcoin, oda az októberi nyereség – itt a medvepiac?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!