200 millió dollárt loptak el egy Bitmart-hack során

-

A hackerek több mint 20-féle tokent loptak el, köztük olyan altcoinokat, mint a BNB, Safemoon, BSC-USD és BPay.
A Bitmart kriptotőzsde közel 200 millió dollárt veszített egy Ethereum és Binance Smart Chain blokkláncokon futó forrótárca kompromittálásában.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 200 millió dolláros Bitmart-hacket először a Peckshield, egy blokkláncbiztonsági és -adatelemző cég fedte fel, amely eredetileg nagyjából 100 millió dollár átutalását azonosította az Ethereum blokkláncán keresztül.
A csapat további vizsgálata egyidejűleg 96 millió dolláros hackelést tárt fel a kriptotőzsde BSC-tartalékán keresztül:


A hackerek több mint 20-féle tokent vittek el, amelyek között olyan altcoinok vannak, mint a Binance Coin (BNB), Safemoon, BSC-USD és BNBBPay (BPay). Jelentős mennyiségű mémcoinokat, mint például BabyDoge-t, Flokit és Moonshotot is elloptak a hack során.
A Peckshield szerint a hack egy egyszerű utalás, csere, tisztára mosás eljárással történ.:
A Bitmart vezérigazgatója, Sheldon Xia később a Twitteren keresztül megerősítette, hogy a hack „nagyszabású biztonsági rést” használt ki az ETH és BSC hot walleteken:

„Ebben a pillanatban még mindig következtetéseket vonunk le az alkalmazott lehetséges módszerekről. A hackerek körülbelül 150 millió dollár értékű eszközöket tudtak kivenni”.


A kriptoökoszisztémát folyamatosan fenyegető hackertámadások kapcsán a Celsius kriptopénzkölcsönző platform is 50 millió dolláros veszteséget erősített meg a BadgerDAO decentralizált pénzügyi (defi) protokoll exploitja kapcsán.
Az első jelentések a BadgerDAO biztonsági réséről csütörtökön jelentek meg, amikor a protokoll hivatalosan bejelentette, hogy szerdán többször is kiutaltak jogosulatlanul elvett felhasználói pénzeket.

A Bitmarthoz hasonló megelőző intézkedéseket hozva a Badger csapata folytatta a probléma kivizsgálását, és a további veszteségek elkerülése érdekében befagyasztotta a protokoll összes okosszerződését.

Olvastad már? 47.000 dolláron a bitcoin, oda az októberi nyereség – itt a medvepiac?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!