47.000 dolláron a bitcoin, oda az októberi nyereség – itt a medvepiac?

-

A bitcoin árfolyama két hónapos mélypontra esett, ahogy a volatilitás megnövekedett. De lehet-e egy esetleges 42.000 dollár körüli bitcoinárfolyamra mélypontként tekinteni?
A bitcoin (BTC) december 4-én hirtelen 47.000 dollár alá esett, és az elmúlt 24 órában közel 20%-ot veszített értékéből. Ezzel ez a legnagyobb egynapos esés május 15. óta, amikor a bitcoin árfolyama egy pillanatra közel 33.000 dollárig süllyedt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC piaci ára 26,4%-kal esett vissza az 57.206 dolláros heti támaszról, és 42.268 dollárig süllyedt, mielőtt visszatért volna a 45 ezer dolláros szintre.
A ByBit adatai szerint a Bitcoin-piacon az elmúlt órában összesen 1,3 milliárd dollárnyi likvidáció történt, ezen a zuhanáson 735 millió dollárnyi BTC longot likvidáltak.
Forrás: ByB.

Ennek eredményeképpen a Bitcoin medvepiaca már kioltotta a szeptember 29. óta tartó 2 hónapos bikapiacot, ahol a BTC több mint 63%-kal emelkedett, és november 8-ra elérte a 67.602 dolláros történelmi csúcsot.
Azonban számos Bitcoin-elemző, köztük TechDev is rámutat arra, hogy a vezető kriptopénz árfolyamának alakulása minden évben hasonló tendenciát mutat.


A Bitcoin két hónapos mélyponton lévő medvés szériájának másik oka az amerikai szabályozóhatóságok főáramú ellenállásának is tulajdonítható, amelyek meghívták a kiemelkedő kriptotőzsdék, köztük az FTX és a Binance US vezérigazgatóit egy meghallgatásra a kriptovalutákról.
Másrészt, egyesek úgy vélik, hogy a Bitcoin árfolyama a csökkenést követően most stabilizálódhat. Michaël van de Poppe, az Eight Global kriptooktatási platform vezérigazgatója például kijelentette:


A volatilitással és a hagyományos pénzügyi gyakorlatok be nem tartásával kapcsolatos aggodalmak ellenére a Bitcoin továbbra is életképes eszközként emelkedik az instabil gazdaságú joghatóságok számára.

Salvador nyomdokaiba lépve a zimbabwei kormány is fontolgatja a Bitcoin általános használatát. Amint arról a Cointelegraph beszámolt, Charles Wekwete nyugalmazott dandártábornok, az elnöki hivatal és a kabinet e-kormányzati technológiai részlegének állandó titkára és vezetője megerősítette, hogy már folynak a tárgyalások a vállalkozásokkal.
Wekwete szerint a hatóságok olyan szabályozást kívánnak kidolgozni, amely megvédi a fogyasztókat az olyan pénzügyi fenyegetésekkel szemben, mint a nem regisztrált, határokon átnyúló átutalások, a pénzek kiszervezése és a pénzmosás.

Olvastad már? Újabb coin került a TOP10-be – szédületes növekedésen van túl a Terra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!