Ezzel a vásárlással Salvador Bitcoin-tartaléka immár 1270 BTC-t tesz ki, ami a cikk írásakor közel 60,3 millió dollárt ér.

A Salvadori Köztársaság 150 bitcoint (BTC) szerzett be a legnagyobb medvepiac közepette azóta, hogy a kriptopénz november első hetében közel 68.000 dolláros történelmi csúcsot ért el.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nayib Bukele salvadori elnök 150 BTC vásárlását jelentette be, mivel a piaci árfolyam pillanatnyilag 50.000 dollár alá csúszott, miután a kriptopénz több mint 15%-ot veszített a piaci értékéből.

Bár Bukele kormánya coinonként 48.670 dollárért tudta lebonyolítani a vásárlást, a medvepiac átmenetileg majdnem 42.000 dollárra csökkentette a Bitcoin árát, miután több mint 37%-kal esett vissza az eddigi csúcsról.

Bukele azt is elismerte, hogy lemaradt a Bitcoin megvásárlásáról a mélyponton, hiszen ezt tweetelte:

„7 perccel lemaradtam a kibaszott mélypontról”.

Ezzel a vásárlással Salvador Bitcoin-tartaléka most 1270 BTC-t tesz ki, ami a cikk írásakor közel 60,3 millió dollárt ér. Korábban az elnök október 28-án jelentette be 420 Bitcoin vásárlását egy átmeneti csökkenő piac idején.

A salvadori kormány játékterve tartalmazza a nem realizált BTC-nyereségek amerikai dollárban történő kivonását különböző fejlesztési projektek finanszírozására, miközben fenntartja a központi tartalék általános értékét.

Bukele elnök november 21-én jelentette be a Bitcoin City elindítását, egy olyan kezdeményezést, amelyet kezdetben 1 milliárd dollár értékű Bitcoin-kötvényekből finanszíroznak. Bukele szerint:

„A #BitcoinCityben digitális és technológiai oktatás lesz. Geotermikus energia az egész város számára, valamint hatékony és fenntartható tömegközlekedés.”

A Bitcoin City projektben olyan kiemelkedő kriptovállalatok is részt vesznek, mint a Bitfinex kriptopénztőzsde és az Adam Back által alapított Blockstream, amely Bukele szerint „hamarosan számos helyi és külföldi digitáliseszköz-kínálatnak ad otthont, amelyek új digitáliseszköz-szabályozást dolgoznak ki az ország számára.”

Olvastad már? Oroszországnak 2022-ben már döntenie kell a kriptotőzsdék sorsáról

Forrás: cointelegraph.com


SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!