Salvador további 150 bitcoint vásárolt a legutóbbi zuhanás

-

Ezzel a vásárlással Salvador Bitcoin-tartaléka immár 1270 BTC-t tesz ki, ami a cikk írásakor közel 60,3 millió dollárt ér.
A Salvadori Köztársaság 150 bitcoint (BTC) szerzett be a legnagyobb medvepiac közepette azóta, hogy a kriptopénz november első hetében közel 68.000 dolláros történelmi csúcsot ért el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nayib Bukele salvadori elnök 150 BTC vásárlását jelentette be, mivel a piaci árfolyam pillanatnyilag 50.000 dollár alá csúszott, miután a kriptopénz több mint 15%-ot veszített a piaci értékéből.


Bár Bukele kormánya coinonként 48.670 dollárért tudta lebonyolítani a vásárlást, a medvepiac átmenetileg majdnem 42.000 dollárra csökkentette a Bitcoin árát, miután több mint 37%-kal esett vissza az eddigi csúcsról.
Bukele azt is elismerte, hogy lemaradt a Bitcoin megvásárlásáról a mélyponton, hiszen ezt tweetelte:

„7 perccel lemaradtam a kibaszott mélypontról”.

Ezzel a vásárlással Salvador Bitcoin-tartaléka most 1270 BTC-t tesz ki, ami a cikk írásakor közel 60,3 millió dollárt ér. Korábban az elnök október 28-án jelentette be 420 Bitcoin vásárlását egy átmeneti csökkenő piac idején.
A salvadori kormány játékterve tartalmazza a nem realizált BTC-nyereségek amerikai dollárban történő kivonását különböző fejlesztési projektek finanszírozására, miközben fenntartja a központi tartalék általános értékét.
Bukele elnök november 21-én jelentette be a Bitcoin City elindítását, egy olyan kezdeményezést, amelyet kezdetben 1 milliárd dollár értékű Bitcoin-kötvényekből finanszíroznak. Bukele szerint:

„A #BitcoinCityben digitális és technológiai oktatás lesz. Geotermikus energia az egész város számára, valamint hatékony és fenntartható tömegközlekedés.”

A Bitcoin City projektben olyan kiemelkedő kriptovállalatok is részt vesznek, mint a Bitfinex kriptopénztőzsde és az Adam Back által alapított Blockstream, amely Bukele szerint „hamarosan számos helyi és külföldi digitáliseszköz-kínálatnak ad otthont, amelyek új digitáliseszköz-szabályozást dolgoznak ki az ország számára.”

Olvastad már? Oroszországnak 2022-ben már döntenie kell a kriptotőzsdék sorsáról

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!