A Bitcoin City fejlesztésében proaktívan részt vesznek a kiemelkedő kriptovállalatok, köztük a Bitfinex kriptopénztőzsde és az Adam Back által alapított Blockstream.

Salvador továbbra is élen jár a Bitcoin (BTC) bevezetésében, mivel Nayib Bukele elnök bejelentette a Bitcoin City elindítását, amelyet kezdetben 1 milliárd dollár értékű Bitcoin-kötvényekből finanszíroznak majd.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kezdeményezést Bukele először a Salvadorban megrendezett Bitcoin Week konferencián jelentette be, amely a Bitcoin országon belüli elterjedését és az állampolgári részvétel növelését kívánta ünnepelni.

Bukele szavaival élve:

„A #BitcoinCityben digitális és technológiai oktatás lesz. Geotermikus energia az egész város számára, valamint hatékony és fenntartható tömegközlekedés.”

A Bitcoin City fejlesztésében proaktívan részt vesznek majd olyan kiemelkedő kriptovállalatok, mint a Bitfinex kriptotőzsde és az Adam Back által alapított Blockstream.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A Bitfinex CTO-ja, Paolo Ardoino szerint a tőzsde a Bitcoin-kötvények tartására szolgáló értékpapírplatform elindításával támogatja Salvador Bitcoin City kezdeményezését.

Hozzátette:

„[A platform] hamarosan otthont ad majd számos helyi és külföldi digitáliseszköz-kínálatnak, amelyek új digitális eszközszabályozást dolgoznak ki az ország számára! Salvador, a Bitfinex és a Blockstream együtt írnak történelmet.”

Az elnök elképzelése szerint Bitcoin City egy teljesen működőképes város lesz lakónegyedekkel, bevásárlóközpontokkal, éttermekkel, kikötővel, „mindennel, ami a Bitcoin körül forog.”

Ráadásul a lakosokat csak a hozzáadottérték-adó (áfa) terheli majd, amelyet Bukele szerint az önkormányzat kötvényeinek kifizetésére, a többit pedig a közinfrastruktúrára és a város karbantartására fordítanának.

A konferencián a Blockstream biztonsági vezetője, Samson Mao tisztázta az 1 milliárd dolláros Bitcoin-kötvények beszerzésének megvalósíthatóságát:

„A Bitfinexnél rengeteg bálnájuk van. Nem látok problémát egy 1 milliárd dolláros kötvény feltöltésében.”

Mao arról is tájékoztatta a polgárokat, hogy az 500 millió dollár értékű Bitcoin-kötvényekre ötéves zárolási időszak vonatkozik majd, ami gyakorlatilag kivonja a befektetett tőkét a globális forgalomból.

A vállalkozó emellett elmagyarázta, hogy a más országok hasonló kezdeményezéseinek 10-szeres növekedése végül a bitcoin 21 milliós piaci kapitalizációjának felét fogja kivonni a forgalomból.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Nem sokkal a Bitcoin általános elterjedése után Salvador kormánya a ki nem vett nyereséget különböző infrastruktúra-fejlesztési projektekbe fektette vissza.

November elején Bukele bejelentette, hogy az állam Bitcoin Trust számlájáról származó többletet 20 új iskola építésére fogják fordítani:

„Amikor ez a projekt elindult, még nem kerestünk annyi pénzt a FIDEBITCOIN-on [állami BTC Trust-számlán], mint most. Ezért úgy döntöttünk, hogy elkészítjük az első 20 Bitcoin-iskolát.”

Október közepén Salvador kormánya 4 millió dollárt fektetett be újra a Bitcoin Trust-nyereségéből, hogy új állatkórházat építsen a fővárosban, San Salvadorban.

Olvastad már? Visszatért a félelem a bitcoinbefektetők körében

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!