Oroszországnak 2022-ben már döntenie kell a kriptotőzsdék sorsáról

-

Az oroszországi „virtuálisvaluta-tőzsdék” jövőjéről szóló megbeszéléseknek 2022-ben kell lezárulniuk – jelezte az ország pénzügyi felügyeletének egyik magas rangú képviselője.
A nemzetközi szabványokat követve a moszkvai hatóságoknak vagy szabályozniuk, vagy betiltaniuk kellene az ilyen platformokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jövőre várható döntés az oroszországi digitális valutaváltókról

A kriptovalutákkal dolgozó online pénzváltók szabályozásával kapcsolatos megbeszéléseknek 2022-ben kell lezárulniuk. Legalábbis az orosz Szövetségi Pénzügyi Felügyeleti Szolgálat (Rosfinmonitoring) igazgatóhelyettesének, Herman Neglyadnak a Tass által idézett nyilatkozata szerint.
A tisztviselő az idei banki jogi konferencián megjegyezte, hogy a 2018-ban elfogadott nemzeti kockázatértékelés keretében a pénzmosással és a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatos kockázatok kezelésére irányuló erőfeszítések fényében a virtuális eszközöket, például a kriptovalutákat magas kockázati tényezőnek tekintik Oroszország pénzügyi térsége számára.
Neglyad hangsúlyozta:

„Itt lesz egy vita, amelyet szerintem a következő évben kell majd befejeznünk. Ezt a FATF-szabványok keretében kell meghatározni.”

A Rosfinmonitoring vezetője továbbá kifejtette, hogy a FATF (Pénzügyi Akció Munkacsoport) számára szükséges a hivatalos pénzügyi rendszerbe való belépési pontok, jelen esetben a kriptotőzsdék szabályozása.

A szervezet, részletezte, két alternatív megközelítést kínál az országnak: vagy ezeknek a kriptoplatformoknak a legalizálását a pénzmosás elleni törvények alanyaként való regisztráció révén, vagy a tevékenységük betiltását.

„Mindkét lehetőségnek van létjogosultsága. Különböző nézőpontok vannak” – kommentálta Herman Neglyad. Ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy a vitának végül véget kell érnie.

Az Orosz Föderációban a kriptovalutákat és egyes kapcsolódó tevékenységeket részben szabályozta a januárban hatályba lépett „A digitális pénzügyi eszközökről” szóló törvény.
Azonban számos fontos szempont, például a kriptobányászat státusza, az adózási kérdések, a kriptopénz-kereskedés és a digitális coinok fizetésekben való felhasználása további szabályozást igényel új jogszabályok elfogadásával.

Az ország monetáris hatósága, a Bank of Russia továbbra is kategorikusan ellenzi a bitcoinfizetések engedélyezését. A pénzügyi szabályozó ragaszkodik ahhoz, hogy a decentralizált digitális valuták „pénzhelyettesítőket” jelentenek, amelyeket az orosz törvények tiltanak.
Emellett aktívan együttműködik a magánbankokkal a nemzeti fiat pénz, a rubel digitális változatának kifejlesztésén és kibocsátásán.
A kriptotőzsdék gyakran voltak a korlátozó kormányzati intézkedések célpontjai. Októberben számos ilyen platformot – amelyek az orosz lakosok számára lehetőséget biztosítanak a kriptopénzek cseréjére, beváltására és különböző fizetési módokon történő átutalására – bezárással fenyegettek meg, miután egy bírósági ítélet tiltottnak minősítette a tartalmukat.

Olvastad már? 5 hónap után most először csökken a Bitcoin nehézsége

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!