5 hónap után most először csökken a Bitcoin nehézsége

-

A hosszú távú tulajdonosok a március óta a felhalmozott BTC 5,8%-át költötték már el a megállapítások szerint.
A bitcoinért (BTC) jelenleg ádáz küzdelmet folytatnak a bikák és a medvék, és a hálózat pedig végre reagál erre a csatára az adatok szerint.
A az elemzőplatformok szerint ezen a héten a Bitcoin nehézségváltozása megszakította 18 hetes zöld sorozatát, és július óta először csökkent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A nehézség alkalmazkodik a 20%-os BTC áreséshez

A ciklikus rövid távú ármozgások közepette továbbra is aggodalomra ad okot, hogy a Bitcoin még nem fejezte be a legutóbbi, 69.000 dolláros történelmi csúcsról való visszalépést.
Miután meglepte az elemzőket és még egy élethosszig tartó árfolyam-modellt is elutasított, a BTC/USD az elmúlt hónapban úgy tűnik, mintha ismeretlen terület lenne – annak ellenére, hogy értéke nagyjából megduplázódott az év eddigi részében.

„Mivel a Bitcoin most több mint 20%-kal az eddigi csúcs alatt van, a hagyományos médiában a szalagcímek azt hirdetik, hogy a Bitcoin medvepiacra lépett” – foglalta össze a Glassnode on-chain elemzőcég a legújabb heti hírlevelében, a „The Week On-Chain”-ben.

„Néhány olvasót azonban meglephet, hogy ez a mostani piaci korrekció valójában a legkevésbé súlyos az idei évben Egyesek akár azt is mondhatnák, hogy ez a szokásos üzletmenet egy Bitcoin HODLer számára”.

Mindazonáltal a hálózati fundamentumok most reagáltak a legutóbbi merülésre. December 28-án a nehézség 1,5%-ot esett – miután kilenc egymást követő időszakban folyamatosan emelkedett. A következő kiigazítás jelenleg további, közel 2%-os csökkenést eredményezhet.

Hosszú távú birtokosok kiadásai „bizonytalanságot” szítanak

A terepet felmérve a Glassnode nem zárta ki a további árcsökkenést sem.
A hosszú távú birtokosok eladásának, a származtatott piacokon tapasztalható magas nyílt érdeklődésnek és más jelenségeknek a kombinációja a csökkenő tendencia új helyi mélypontokig tartó folytatását idézheti elő.

„Az opciós és határidős ügyletek nyílt érdeklődésének tőkeáttétele az ATH-kon vagy azok közelében van, ami némi aggodalomra adhat okot. A finanszírozási ráták csak enyhén pozitív irányba mutatnak, ami mind a hosszú, mind a rövid lejáratú megszorítást valószínűsíthető forgatókönyvvé teszi” – zárul a jelentés.
Az LTH viselkedésével kapcsolatban hozzátették:

„A hosszú lejáratú birtokosok a március óta felhalmozott kínálatuk 5,8%-át osztották szét, és a kiadási szokásaik alapján némi bizonytalanság áll fenn.”


A nyílt érdeklődéssel kapcsolatban Willy Woo elemző eközben megjegyezte, hogy a tőzsdén kereskedett alapok (ETF) megjelenése utáni környezetben az aktivitás csak magasabb maradhat, és nem feltétlenül jelzi, hogy turbulencia van a láthatáron.
A BTC/USD a cikk írásakor, december 2-án 56.000 dollár körül keringett, miután az elmúlt 24 órát az 59.000 dollárig tartó futás és az azt követő visszautasítás megismétlésével töltötte.

Olvastad már? Kinyíltak a decemberi piacok, a bitcoin tovább célozza a 60 ezret

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!