Kinyíltak a decemberi piacok, a bitcoin tovább célozza a 60 ezret

-

Az amerikai kereskedés megkezdésekor már megszokhattuk azt a jelenetet, hogy a BTC árfolyama a 60.000 dolláros és azon túli félelmetes ellenállás felé tart.
A Bitcoin (BTC) december 1-jén nagy durranással fogadta az amerikai piacok nyitását, mivel a Wall Street nyitása után 58.500 dollár fölé szaladt az árfolyam.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elemző: Az 56.000 dollár lehetett az ellenállás bukása

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD szerdán egy óra alatt 2%-ot erősödött, ami az éjszakai veszteségek nagy részét kioltotta.
A pár előző nap egy hasonlóan időzített mozgással elérte az 59.000 dollárt, majd nem bírta tovább, és a Bitstampon 56.700 dolláros helyi mélypontra süllyedt.
A Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe számára visszatért a remény, hogy a bitcoin most kihívja a 60.000 dolláros szilárd ellenállást.


Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a 60.000 dollárnál és a fölött lévő terület jelenti most azt az ellenállási szintet, amelyet meg kell verni és meg kell tartani a bikás folytatás biztosításához.
A közelmúlt eseményei rövid távon látszólag kevésbé teszik valószínűvé ezt a forgatókönyvet, mivel az ellenállás erősödött, az alacsonyabb szinteken lévő támaszok pedig ellenkezőleg, elpárologtak.
Hasonlóan azonban ahhoz, ami az év elején a 30.000 dolláros alsó határral történt, továbbra is fennáll a remény, hogy az 50.000 dollár továbbra is a homokba vésett vonalat fogja képezni.
A novemberi zárás eközben az első kudarcot jelentette egy régóta létező bitcoinármodellben, amely helytelenül jelezte előre a novemberi záróárfolyamot. PlanB padlómodellje – padló, hiszen az minimumárfolyamot hivatott előrejelezni – 98.000 dolláros hó végi árfolyamot jósolt.

Az Ethereum 5%-on belülre került az eddigi csúcsoktól

Az altcoinok kihasználták a Bitcoin legutóbbi emelkedését, a piaci tőkeérték alapján a tíz legnagyobb kriptovaluta akár 6%-os nyereséget is elkönyvelhetett a nap folyamán.
Az ethereum (ETH) visszatért az 5000 dolláros árfolyam közelébe, ezt a Bitcoinhoz képest folyamatos erősödés kísérte.
Az ETH/BTC december 1-jén elérte a 0,083 BTC-t, ami május óta a legmagasabb értéket jelenti.

„Az ETH már csak +5%-ra van attól, hogy elérje az új All Time Highs-t” – jegyezte meg a Rekt Capital kereskedő és elemzője.

Olvastad már? 2021 leggyengébb korrekciója volt a mostani, van okunk aggodalomra?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!