Egy 13 bitcoinnal rendelkező tárca privát kulcsait semmisítette meg a Wired még 2013-ban

-

A Wired 2013-ban fontolóra vette, hogy jótékonysági célokra adományozza vagyonát, de ehelyett úgy döntött, hogy a „kézenfekvő” választás az, hogy megsemmisíti a 13 BTC-t tartalmazó tárcájának kulcsát.
Nem volt hiány olyan emberekből és intézményekből, akik sajnálatosan alábecsülték a kriptopénzekben rejlő lehetőségeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egykori Bitcoin-ellenzők közé tartozik a Wired is, amely 2013-ban megsemmisítette egy 13,34623579 BTC-t tartalmazó Bitcoin (BTC) tárca privát kulcsát, hogy azt állítsa, a kriptopénz nem több, mint egy „absztrakció”.
A hozzáférhetetlenné vált címen lévő bitcoin most 761.000 dollárt ér.

Egy bányagéppel kezdődött minden…

Robert McMillan író (aki most a Wall Street Journal riportere) akkoriban a Wired irodájának sarkában felállított egy Butterfy Labs Bitcoin bányászberendezést, hogy megnézze, mi ez a nagy felhajtás. És kis kísérletének végén messze nem volt lenyűgözve.

„A világ legnépszerűbb digitális valutája valójában nem több, mint egy absztrakció” – írta.
Az újságíró akkoriban azon gondolkodott, hogy mit kezdjen a bitcoinokkal, kezdetben azt fontolgatta, hogy jótékony célra adományozza őket.
„De végül a válasz egyértelmű volt” – írta – „megsemmisítjük a Bitcoin-tárcánk által használt privát kulcsot”.

„Így az egyre növekvő halom bitcoinpénzünk egy digitális páncélteremben marad az örökkévalóságig – vagy legalábbis addig, amíg valaki fel nem töri az azt biztosító SHA-256 titkosítást.”

Abban az időben a Butterfly Labs ASIC átlagosan tíznaponta két bitcoint termelt. A Wired a cikkben megjegyezte, hogy két BTC akkoriban körülbelül 220 dollárt ért.
Most egyenként körülbelül 57.000 dollárt érnének, vagyis 112.000 dollárt egy párért – ez körülbelül 51.000%-os növekedést jelent.
2013-ban átlagosan 13 órát vett igénybe egy BTC bányászása egy átlagos PC-vel. 2014-re ez az idő 23 napra nőtt. A NYT szerint 2021-ben 10 évbe telne egy BTC kibányászása egy átlagos számítógéppel.

A Bitcoin-bányászat nehézsége azonban már 2013-ban is exponenciálisan nőtt. McMillan arra panaszkodott, hogy 2009 óta mintegy 10 milliószor nehezebb lett megnyerni a Bitcoin-bányászati „lottót”.
A leMartinx nevű Reddit-felhasználó egy tegnapi bejegyzésében kiemelte a cikket, és azt írta, hogy az egész történet megmutatja, „milyen hosszú utat tettünk meg 2013 óta”.
Sok más felhasználó azonban nem volt ennyire elnéző, például Cappy2020, aki azt írta, hogy „jól járnak, amiért ilyen arrogánsak”, és hozzátette, hogy „még ha azt is gondoltad, hogy a bitcoin csak »álmodozás«, legalább megtarthattad volna arra az eshetőségre, ha esetleg, talán, tévedsz.”
BakedPotato840 eközben azt írta:

„Nem meglepő, hogy a múltból származó hozzászólásokban ilyen véleményt fogalmaznak meg a Bitcoinról. Az igazi kritikát azok érdemlik, akiknek ma is ilyen véleményük van.”

Olvastad már? Kinyíltak a decemberi piacok, a bitcoin tovább célozza a 60 ezret

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!