„Nem tudott megegyezni” az esküdtszék Craig Wright ügyében

-

Az 1,1 millió bitcoinért folyó bírósági csata megrekedt, mivel az esküdtszék napok óta patthelyzetben van az ügyet illetően.
Az ausztrál Craig Wright és az időközben elhunyt barátja, David Kleiman hagyatéka között a Satoshi Nakamoto által bányászott, több tízmilliárd dollár értékű bitcoin jogairól folyó bírósági per akár rosszul is végződhet, ha az esküdtek továbbra is patthelyzetben vannak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Wright azt állítja, hogy a Bitcoin feltalálásakor a Satoshi Nakamoto álnevet használta.
A tárgyalás alatt álló ügy 2018-ban kezdődött, amikor a társának, Kleimannak az örököse beperelte őt azzal az indokkal, hogy a Wright és Kleiman társak voltak, akik együtt találták fel és bányászták a Bitcoint.
November 2-án 17:00 UTC körül az esküdtszék holtpontra jutott, miután a következő nyilatkozatot adta ki:

„Sajnos nem tudunk következtetésre jutni, és nem tudunk mindannyian egyetérteni az ítéletben, egyik kérdésben sem”.

A Law360 bírósági tudósítója, Carolina Bolada szerint az esküdtszék 22:00 UTC-kor továbbra is patthelyzetben volt, és holnap fog újra tárgyalni.
Beth Bloom bíró Allen Charge-ot adott ki, amelyben arra utasította az esküdteket, hogy folytassák a tanácskozást, amíg nem jutnak ítéletre.
Azt mondta:

„Javaslom, hogy most gondosan vizsgálják meg és gondolják át újra az összes bizonyítékot a bíróság jogi utasításainak fényében”.

Ha azonban az esküdtszék továbbra sem tud ítéletet hozni, a bíró hibás tárgyalást hirdethet.
Az ügy tétje nagy. Mindkét fél azt állítja, hogy Wright maga Satoshi, azonban az akkor bányászott 1,1 millió Bitcoin (BTC) tulajdonjogát illetően vitatkoznak. Napjainkban ez az 1,1 millió BTC 62.568.836.000 dollárt ér.

A bíróságon David Kleiman testvére, Ira a hagyaték nevében azzal érvelt, hogy Wright megszegte a Daviddel kötött szóbeli megállapodást, miszerint közösen bányásszák a bitcoint és fejlesztik a technológiát.
Wright azt állítja, hogy ilyen partnerség nem létezett, és hogy Kleiman legfeljebb lektorálta a Bitcoin fehér könyvét, mivel nem volt fejlesztő, és nem tudta volna hibakeresésre használni a Bitcoin kódját.

Olvastad már? Most először nem jött be PlanB padlómodellje

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!